14 Μαρτίου 2011

Φλώρινα: Κατάληψη στο δημαρχείο Αμυνταίου

Το δημαρχείο Αμυνταίου κατέλαβαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο Δήμο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους. Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», οι εργαζόμενοι στους έξι ΟΤΑ που συνενώθηκαν συγκεντρώθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημαρχείο, όπως επίσης και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, το δασαρχείο και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μεγάλο συνωστισμό υπηρεσιών και εργαζομένων, θέμα επικινδυνότητας του ήδη παλιού κτιρίου και τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ζητούν δε την μεταστέγαση του ΙΚΑ, του δασαρχείου και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αναδιαμόρφωση των χώρων ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Προειδοποιούν για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν μέσα στις επόμενες μέρες δεν υπάρξει κάποια μέριμνα για την διευθέτηση του θέματος.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους εκφράζει ο δήμαρχος Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδης, ενώ κλειστές παραμένουν όλες οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο.