01 Μαρτίου 2011

Δήμος ΒΟΛΒΗΣ: ΣΥΣΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivvLCOE2-lusz3AYW6D2ZJ4G0yUdbpNy9IWQgFdDFxpughV30B72cBetq0fP48NXlDmbguAxP9xrWjySDxxqkrmpG8DWx4CDIlDgzsTXdfQmqIC_tAK485ubIo6KDUqgPWv0A_62paBOm2/s1600/volvi+psari+megalo2.jpgΤοποθέτηση με συμβολισμούς των δυο νέων Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών

Δυο νέους οργανισμούς απέκτησε ο δήμος Βόλβης, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία του «Καλλικράτη». Πρόκειται για Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), που προήλθαν από τη συνένωση-κατάργηση 22 ΝΠΔΔ και 5 δημοτικών κοινωφελών επιχειρήσεων.

Με απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, προχώρησε στη δημιουργία των δυο νέων ΝΠΔΔ, που είναι οι:

Α) Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Βόλβης (ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, μέριμνα οικονομικά αδυνάτων, πρωτοβάθμια υγεία κ.λπ.).

Β) Οργανισμός, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Βόλβης (δημοτικές βιβλιοθήκες, μαζικός αθλητισμός, περιβαλλοντικά προγράμματα κ.λπ.).

ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης όλων των σχολικών επιτροπών του δήμου Βόλβης σε δυο νέες (μια για την πρωτοβάθμια και μια για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, το οποίο έχει ήδη ομόφωνα ταχθεί κατά οποιασδήποτε συγχώνευσης ή κατάργησης σχολικών μονάδων στην επικράτειά του, όρισε συμβολικά ως έδρες των δυο Σχολικών Επιτροπών σχολεία που προτάθηκε η κατάργησή τους από υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, και τους διευθυντές των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων ως μέλη των νέων Επιτροπών.

Έτσι, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Βόλβης θα έχει έδρα τα Βρασνά και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Δήμου Βόλβης θα έχει έδρα τον Προφήτη

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης δήλωσε: «η ίδρυση των δυο νέων κοινωφελών οργανισμών και των δυο σχολικών επιτροπών του δήμου Βόλβης, σηματοδοτεί το ξεκίνημα της πολιτικής μας με στόχο τη διαρκή εξυπηρέτηση του δημότη. Πρόκειται για νέα αυτοδιοικητικά «εργαλεία» που προβλέπει ο «Καλλικράτης», τα οποία πιστεύουμε ότι θα αποδειχθούν χρήσιμα για τους πολίτες».

Δήμος Βόλβης: Τηλ.: 2397061900