02 Μαρτίου 2011

Ομογενής βουλευτής αποκαλεί την Αυστραλή σοσιαλίστρια πρωθυπουργό "Καντάφι" για τους γνωστούς λόγους: Αθέτησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις

http://resources2.news.com.au/images/2010/08/13/1225905/088198-billards-gillard-100813.jpgΜε το συνταγματάρχη Καντάφι παρομοίασε η ομογενής βουλευτής (και σκιώδης υπουργός) του Ομοσπονδιακού Φιλελεύθερου κόμματος, Σοφία Μιραμπέλα (Πανοπούλου) την σοσιαλίστρια πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ για τους πολύ γνωστούς στην Ελλάδα λόγους:http://solidvox.com/sophie_mirabella_australia.jpg

Επιβάλλει νέους φόρους στους πολίτες τη στιγμή που μειώνει τη φορολογία των μεταλλευτικών εταιριών που φέτος θα κάνουν 100 δις τζίρο!!!

Η δήλωσή της αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, να υποχρεωθεί να πάρει αποστάσεις.

Αφορμή για το ξέσπασμα της κας Μιραμπέλα έδωσε η απόφαση της κυβέρνησης Γκίλαρντ να μη τηρήσει προεκλογική της δέσμευση και να προχωρήσει στην επιβολή ειδικού φόρου ρύπανσης του περιβάλλοντος γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει "πόλεμος" μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

http://resources1.news.com.au/images/2010/10/10/1225936/860577-abbott-101011.jpgΗ πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τόνι Άμποτ (φώτο δεξιά), ανταλλάσσουν καθημερινά βαρύτατους χαρακτηρισμούς, που υποβαθμίζουν τη συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Η προτροπή του αρχηγού της αντιπολίτευσης προς τον αυστραλιανό λαό "να εξεγερθεί" κατά του φόρου ρύπανσης ώθησε κάποιους θερμοκέφαλους σε απειλές κατά της ζωής του ανεξάρτητου βουλευτή, Τόνι Γουίνδσορ, ο οποίος στηρίζει το φόρο ρύπανσης.

Ο κ. Γουίνδσορ κατήγγειλε, ότι δέχθηκε πολλά υβριστικά τηλεφωνήματα και απειλές κατά της ζωής του, επειδή στηρίζει το κυβερνητικό σχέδιο μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας.

Ο κ. Άμποτ επιμένει, ότι η πρωθυπουργός δεν έχει "λαϊκή εντολή" για επιβολή φόρου και υποστηρίζει, ότι ο φόρος ρύπανσης που θα επιβληθεί από την 1η Ιουλίου 2010 θα κοστίσει στη μέση οικογένεια $300 το χρόνο και θα ζημιώσει την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ ένας άλλος ανεξάρτητος βουλευτής, ο Άντριου Γουίλκι, κατηγορεί το Φιλελεύθερο κόμμα για "ρατσισμό" και καλεί τον κ. Άμποτ να επιβάλει κυρώσεις σε βουλευτές του "που σπέρνουν το μίσος και τον ρατσισμό" στρεφόμενοι κατά των αιτούντων άσυλο και των μουσουλμάνων.