02 Μαρτίου 2011

Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης Πορτογαλίας και Ελλάδας, δηλώνει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

http://www.finfacts.ie/artman/uploads/2/Standard_poors_ratings_mar302009.jpgΤο ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης των οικονομιών της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, επεσήμανε σήμερα ο Οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, συνδέοντας την απόφαση αυτή με το περιεχόμενο της συμφωνίας για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Σε περίπτωση που ο υπό σύσταση "Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας" (ΕΜΣ), ήτοι το μόνιμο σχήμα μέσω του οποίου θα αντιμετωπίζονται κρίσεις όπως η τρέχουσα στην ευρωζώνη, προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους για τις χώρες που προσφεύγουν σε αυτόν και θέτει όρους βάσει των οποίων η αποπληρωμή των ιδιωτών επενδυτών θα έπεται εκείνης του Μηχανισμού, το ενδεχόμενο υποβάθμισης είναι σαφές τόσο για την Πορτογαλία όσο και για την Ελλάδα, σημειώνει η Standard & Poor's.

"Τούτο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδίως για την Ελλάδα, καθώς πιστεύουμε ότι βάσει της τρέχουσας δυναμικής της αγοράς (σ.σ. αυτή) είναι μια πιθανή υποψήφια προς ένταξη (σ.σ.χώρα) για χρηματοδότηση από τον ΕΜΣ.