29 Μαρτίου 2011

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την εμπλοκή ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμμάτων

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB0JPj7ke1nR0vdZTu4oUVT-lQeKpcYpAzXtLuvuwMDcSBluwcw5TbQYM5OiEnFW-Yxv_f9byOJNq0Hx6bk2aVNyu3GkyH4Z1wfIcYusjslTHAf3hSAQ2y4eOTUXYH6lxD34Tiflnp9_-7/s320/Skoupidia_Thessaloniki4.jpgΑντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να εμπλακούν ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Χθες βράδυ, μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στον Δήμο εμπόδισαν απορριμματοφόρο ιδιωτικής εταιρίας να προχωρήσει στη συλλογή των σκουπιδιών.

Μεταξύ των συγκεντρωθέντων ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ δήλωσε: «Θεωρούμε ότι όλη η ιστορία με τα σκουπίδια έχει το στοιχείο της μεθόδευσης. Και ανταλλακτικά μπορούσαν να αγοραστούν και αυτοκίνητα να βγουν στους δρόμους και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι. Εμείς λέμε καμία εμπλοκή ιδιώτη στον τομέα της καθαριότητας. Ο δήμος μπορεί μόνος του να καθαρίσει την πόλη».

Ο κ.Ζαριανόπουλος αύριο το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης.