18 Μαρτίου 2011

Καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών, σε Πατήσια και Γαλάτσι

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSQTEh1bE1CA65cqfjFANnB2lOuP9wC5MKInrejlMCa5PRAeLR6cly-I8xsqrD1PDGtPWzlAzrpOc7zLzdYj1UURH3ekPnubrS5tW92aAh6QUqetZXpEVfVKQikiBOsG5VucBl-tRUQsJv/s400/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1.jpgΠεριπετειώδης καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών που αναστάτωσε Γαλάτσι και Πατήσια, σημειώθηκε χθες λίγο πριν τις 9 το βράδυ από την αστυνομία.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι, όπου αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν ένα αυτοκίνητο μάρκας "Σκόντα", το οποίο ήταν κλεμμένο.

Στο ΙΧ επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα αλλά εγκλωβίστηκαν στην οδό Χαλκίδος, στα Πατήσια, σε μονόδρομο και πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί που ήταν της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης, ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, αλλά οι δράστες άρπαξαν άλλο αυτοκίνητο τύπου Βαν, από τον οδηγό του, που περνούσε από το σημείο και συνεχίστηκε η καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Στην οδό Αχαρνών, οι δράστες άλλαξαν και πάλι αυτοκίνητο, εγκαταλείποντας το Βαν και παίρνοντας ένα ΙΧ τύπου "Ματίζ" -πάλι από διερχόμενο οδηγό- και κατευθύνθηκαν προς τους Αγίους Αναργύρους όπου και κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας και αυτό το όχημα.

Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους δράστες που δολοφόνησαν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, πριν από λίγες μέρες στου Ρέντη, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών οπλοφόρων γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.