18 Μαρτίου 2011

Παντού οι ίδιοι είναι οι σοσιαλΗστές-Αυστραλία: Μοιράζουν δολάρια στην ομογένεια λόγω εκλογών

http://www.kidspot.com.au/admin%5Cimages%5Cevents%5C8464.jpg Στις 26 Μαρτίου θα γίνουν οι πολιτειακές εκλογές στη Νέα Νότια Ουαλία, την μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Εργατικοί απειλούνται με συντριβή.

Αυτός, ίσως, να είναι και ο λόγος που η πολιτειακή Εργατική κυβέρνηση της Κριστίνα Κενήλι "μοιράζει" γενναιόδωρα χρήματα.

Από τις επιδοτήσεις κερδισμένη είναι και η ομογένεια αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυρίας Κενήλι θα δοθούν από $50.000 στο Ελληνικό Φεστιβάλ και στον Παιδικό Σταθμό της Ελληνικής Κοινότητας του Petersham.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός κήρυξε την Τετάρτη το βράδυ την επίσημη έναρξη του 29ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Κέντρο "Grand Proxy".

Η κυρία Κενήλι απένειμε τα εύσημα στην Κοινότητα για το πολυσχιδές έργο της. "Συγχαίρω την Κοινότητα που για άλλη μια χρονιά διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ", είπε, και ανακοίνωσε την επιχορήγηση των 50.000 δολαρίων.

Την διαβεβαίωση της χορηγίας των $50.930 για τον Παιδικό Σταθμό του Petersham παρείχε στους υπευθύνους η βουλευτής του Marrickville, υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της πολιτειακής κυβέρνησης, Carmel Tebbutt. Τα χρήματα είναι για την δημιουργία της νέας υπαίθριας παιδικής χαράς στους χώρους του ιδρύματος.

Εξάλλου με $25.000 δολάρια ενίσχυσε η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας την Μεικτή Επιτροπή για τους Εορτασμούς της 70ής Επετείου της Μάχης της Κρήτης. Την επιταγή επέδωσε η γερουσιαστής Σοφία Κότση.

Επίσης η υποψήφια των Εργατικών στην περιοχή, Tania Mihailuk, ανακοίνωσε ότι το Ελληνορθόδοξο Κολέγιο της "Αγίας Ευφημίας" λαμβάνει $10.000 για ένα πρόγραμμα υποστήριξης της πολιτισμικής ανάπτυξης των ελληνικών καταγωγής Αυστραλών νέων.

Η κυρία Mihailuk είπε ότι άλλες $10.000 θα δοθούν στο Δίκτυο Ηλικιωμένων Ελληνίδων που εδρεύει στο Bankstown. Τα χρήματα δίνονται για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, για σεμινάρια υπέρ της καλής φυσικής κατάστασης και υγείας, για ενοικίαση χώρων, για την μεταφορά των μελών και άλλους σκοπούς.