17 Μαρτίου 2011

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες (ΑNZACS) που πολέμησαν στην Ελλάδα τον Β ΠΠ

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους ANZACSΗ ειδική επιμνημόσυνη δέηση που γίνεται την αυγή της επετείου των ANZACS (Australian and New Zealand Army Corps) θα τελεσθεί για πρώτη φορά και στην Αθήνα στις 25 Απριλίου.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Αυστραλός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Graham Fleeton, που ασχολείται επισταμένως με τη στρατιωτική ιστορία, διοργανώνει περιοδείες και εκδρομές σε πολεμικά πεδία όπου συμμετείχαν και Αυστραλοί στρατιώτες.

Ο κ. Fleeton είπε ότι προσέγγισε την ελληνική κυβέρνηση και εξασφάλισε την συναίνεσή της για να γίνει η επιμνημόσυνη δέηση το πρωί της 25ης Απριλίου είτε στο Κοινοπολιτειακό Κοιμητήριο του Φαλήρου όπου είναι ενταφιασμένοι Αυστραλοί στρατιώτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο ελληνικό έδαφος, είτε στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

Ο κ. Fleeton είπε μάλιστα ότι θα δώσουν το παρών ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Η στρατιωτική εκδρομή πλην της Αθήνας περιλαμβάνει τις πόλεις, Φλώρινα,. Λάρισα, Λαμία, Ρέθυμνο, Ηράκλειο καθώς επίσης και επισκέψεις στον Όλυμπο, τον Κόλπο της Σούδας, την Ολυμπία, τους Δελφούς, τα Μετέωρα και άλλα μέρη.

Ο κ. Fleeton προέβη στις δηλώσεις του σε εκδήλωση που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή το βράδυ η Μεικτή Επιτροπή για τους Εορτασμούς της 70ής Επετείου της Μάχης της Κρήτης στο Σίδνεϊ.