18 Μαρτίου 2011

Θίχτηκαν οι Γάλλοι επειδή ο Επίτροπος είπε ότι κάποια πυρ. εργοστάσια δεν θα περάσουν τα stress tests!(Διαβάστε στο τέλος γιατί θίχτηκαν...)
Σε υπερένταση βρίσκονται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ΕΕ μετά από το Ιαπωνικό δυστύχημα, καθώς η ανησυχία του κόσμου για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας πιέζει προς την κατεύθυνση της επαναξιολόγησης των ενεργειακών πηγών και σε άμεσες παρεμβάσεις μεγάλου οικονομικού κόστους.

Είναι χαρακτηριστικό πως μια φράση του επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ προκάλεσε τον «εκνευρισμό και τη δυσφορία» της Γαλλίας. Ειδικότερα, ο κ. Έτινγκερ αναφερόμενος στους ελέγχους αντοχής στους οποίους αποφασίσθηκε από την ΕΕ να υποβληθούν όλοι οι αντιδραστήρες που είναι εγκατεστημένοι στις χώρες-μέλη της ΕΕ, προέβλεψε ότι «ορισμένοι αντιδραστήρες δεν θα ανταποκριθούν στις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας». Αντιδρώντας ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας Ερίκ Μπρεσόν δήλωσε με δυσφορία «έκπληκτος (από τη δήλωση) που δημιουργεί ανησυχία στους συμπολίτες μας και δυσφημεί μια βιομηχανία. Το να λέει κάποιος χωρίς αποδείξεις πως ορισμένοι αντιδραστήρες δεν θα περάσουν τις δοκιμασίες ασφαλείας, την ώρα ακριβώς κατά την οποία προσπαθούμε να οργανωθούμε καλύτερα, προκαλεί το λιγότερο έκπληξη» προσέθεσε.

Δεξί Εξτρέμ: Προφανώς οι Γάλλοι θίχτηκαν γιατί μιας και έχουν τα περισσότερα όλα και κάποιο θα κοπεί και θα αμαυρώσει την εικόνα τους... αντίθετα είναι λαλίστατοι όταν πρόκειται να προβλέψουν την καταστροφή στην Ιαπωνία, την οποία προέβλεπαν για σήμερα...
Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τους Ιάπωνες, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους είναι οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές πυρηνικών εργοστασίων και αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τώρα το πυρηνικό εργοστάσιο που φτιάχνεται στο Lungmen στην Ελβετία από το 2003, έχει κοστίσει "μόνο" 6 δις ευρώ χωρίς να είναι ακόμα έτοιμο, καταλαβαίνεται για τι λεφτά μιλάμε... άρα λογικό να θέλουν να απαξιώσουν έναν ανταγωνιστή όπως η Ιαπωνία και να αντιδρούν στα δικά τους κακάκια...