10 Μαρτίου 2011

Γερμανία: Αισιοδοξία της Thomas Cook για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, λόγω Β. Αφρικής εννοείται και όχι λόγω Γερουλάνου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgm-RhqC2zITMYz5tb5qUGEPA8W0GZ-t1msBmBKFrVrcI78-WFlduYniB-ohJ6DWYtvB-XC_QtEVzrmPLjjuTd0hkBN5wJwfhueH36zvnCKWvGZ1FEseukdexDDzJxIQ6jcKpUb-JI_4pGg/s320/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.jpgΑισιόδοξες είναι οι προοπτικές για την πορεία του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν σύμφωνα με την Τhomas Cook. «Η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά και έχει αύξηση για το επόμενο καλοκαίρι. Γενικά για την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», είπε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος της Thomas Cook Πέτερ Φανκχάουζεν.

Σύμφωνα με τον κ. Φανκχάουζεν «εξαιρετικά» εξελίσσεται η πορεία της Κρήτης και της Κω, ενώ «καλή» είναι η πορεία και των άλλων προορισμών στην Ελλάδα. «Προς το παρόν η Ελλάδα επωφελείται κάπως από τις ταραχές στις χώρες της βόρειας Αφρικής και την κατάσταση που έχουμε στην Τυνησία και την Αίγυπτο, καθώς πολλοί πελάτες επιλέγουν ελληνικά νησιά», είπε ο κ. Φανκχάουζεν. Αντέκρουσε την επισήμανση ότι η Ελλάδα δεν επωφελείται όσο άλλες ανταγωνιστικές χώρες της περιοχής. Ο κ. Φανκχάουζεν εξήγησε ότι «οι πελάτες που κάνουν κρατήσεις για την περίοδο μέχρι το Πάσχα, τότε φυσικά δεν θα αναζητήσουν εναλλακτικό προορισμό στην Ελλάδα, γιατί εκεί είναι ακόμα κρύο και οι μονάδες δεν έχουν ακόμα ανοίξει. Για αυτό και πολλοί πελάτες που τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο άλλαξαν προορισμό στη μεγάλη τους πλειονότητα πήγαν στις Κανάριες νήσους και κάποιοι στην Τουρκία». Από το κομμάτι αυτό η Ελλάδα δεν μπόρεσε να επωφεληθεί, αλλά «για το καλοκαίρι η Ελλάδα θα ωφεληθεί σημαντικά από αυτό», προέβλεψε ο κ. Φανκχάουζεν.

Ο υπεύθυνος της Τhomas Cook, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators της Ευρώπης επισημαίνει ότι η Ελλάδα «θα πρέπει να δώσει και πάλι την ασφάλεια στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ότι έρχονται στην Ελλάδα και θα επιστρέψουν σίγουρα πίσω, δεν θα χρειαστεί να μείνουν ξαφνικά εκεί, εξαιτίας κάποιας απεργίας πιλότων ή προσωπικού των αεροδρομίων». Κατά τον κ. Φανκχάουζεν «αυτή την ασφάλεια πρέπει να δώσει η Ελλάδα στον πελάτη και στη συνέχεια να την εγγυηθούν».