20 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη - ΕΣΘ: Μειωμένη κατά 25% η κίνηση στην αγορά και πτώση τζίρου έως και 40%

http://s.enet.gr/resources/2009-04/agora8es-thumb-large.jpgΥποτονική παραμένει μέχρι και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Κώστας Χαντζαρίδης. Εκτιμά, μάλιστα, πως η κίνηση είναι πεσμένη μέχρι και 25%, ενώ η μείωση τζίρου φθάνει έως και 40%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

«Δεν κουνιέται φύλο», το «απόλυτο κενό» και «έρημο τοπίο», είναι οι φράσεις που ακούει καθημερινά από τους συναδέλφους του ο κ. Χαντζαρίδης, ο οποίος αποδίδει τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει η αγορά περισσότερο στην άσχημη ψυχολογία των πολιτών και την αβεβαιότητά τους για το μέλλον και λιγότερο στην οικονομική κρίση.

Έπειτα από έναν άσχημο Μάρτιο, καθώς η κίνηση ήταν έως και… ανύπαρκτη, οι καταστηματάρχες περίμεναν τις γιορτές του Πάσχα, ώστε να αυξήσουν τον τζίρο τους. Παρά το γεγονός, όμως, πως οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά, οι Θεσσαλονικείς δε δείχνουν διατεθειμένοι να ξοδέψουν κάτι επιπλέον. «Θα ψωνίσουν για το βαφτιστήρι τους και για τους συγγενείς, που έχουν την ονομαστική τους εορτή εν μέσω των εορτών του Πάσχα και τέλος», υπογράμμισε ο κ. Χαντζαρίδης.