26 Απριλίου 2011

Δηλώσεις ποιητή Τ. Χυτήρη για το έλλειμμα και την μαϊμού μείωσή τιου κατά 5%

Το ότι οι ΠΑΣΟΚοι είναι πολύ "μπροστά" αποδυκνείεται για άλλη μια φορά. Έχουμε επανειλλημένα αναφέρει ότι μετέφεραν έσοδα του 2009 στο 2010 και αντίστροφα έξοδα του 2010 στο 2009, προκειμένου να φουσκώσουν το έλλειμμα του 2009 και να ξεφουσκώσουν αυτό του 2010 ώστε στη σύγκριση να δείχνουν ωραίοι και να βγαίνει ο ποιητής Χυτήρης να μας λέει ότι έριξαν το έλλειμμα 5%.

Το ότι μετέφεραν έσοδα του 2009 στο 2010 το παραδέχονται και μόνοι τους τους τελευταίους 3 μήνες κάθε φορά που δημοσιεύουν τα στοιχεία εκτέλεσης του προυπολογισμού, όπου σαν μόνιμη δικαιολογία για τα μειωμένα έσοδα του Ιανουαρίου και του πρώτου τριμήνου του 2011 αναφέρουν «τη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο (του 2011), αφού φέτος (2011) δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών» που είχε δοθεί τον Ιανουάριο του 2010 για τα τέλη που έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τις 31.12.2009...

Μετά βγαίνει ο ποιητής Χυτήρης και παραμυθιάζει τον κόσμο για μείωση του ελλείμματος κατά 5% που είναι "η μεγαλύτερη στην Ευρώπη" και "η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα" και κολοκύθια τούμπανα... διαβάστε και τι δήλωσε:

«Το γεγονός της πτώσης του ελλείμματος κατά 5 μονάδες ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τα 3 δισ. που προβλέπονται για τις αποκλίσεις. Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Χυτήρης τόνισε: «δε σημαίνει ότι είναι αποτυχία, διότι από 15,5 έπεσε στο 10,5%. Βέβαια, υπολείπεται και αυτό σημαίνει τα 3 δισ. επιπλέον που πρέπει να εξευρεθούν, περί αυτού πρόκειται».

Ανέφερε ότι πολλά από όσα θεωρήθηκαν ως κεκτημένα πρέπει να αναθεωρηθούν, λέγοντας: «όλα αυτά τα οποία έγιναν τα περασμένα χρόνια, να τα θεωρούν κάποιοι, κυρίως από τα αριστερά, ότι ήταν κεκτημένα, επομένως δεν πρέπει να τα αγγίξουμε. Αλλά όλα αυτά τα κατηγορούμε από την άλλη μεριά, ότι δεν ήτανε σωστά. Αυτά που δεν ήταν σωστά πρέπει να διορθωθούν και πρέπει να διορθωθούν από όλους εμας».

Σε ότι αφορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης εξήγησε ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο δεν εννοούν το ίδιο, καθώς: «υπάρχουν τέσσερις-πέντε αναδιαρθρώσεις. Όλοι όσοι μιλούν περί αναδιαρθρώσεως δε λένε τα ίδια πράγματα».

Πρόσθεσε πάντως ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την τρόικα σημειώνοντας ότι: «όσον αφορά την αναδιάρθρωση, για να πάμε εκεί, είναι ένα σύστημα. Το σύστημα αυτό αποτελείται από κάποιους δανειστές που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΔΝΤ και είναι και ένας που δανείζεται. Και αυτός είναι η Ελλάδα. Επομένως, αυτοί είναι που θα αποφασίσουν τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει. Αυτοί όλοι λένε όχι αναδιάρθρωση. Παρόλο που αυτοί που είναι οι πρωταγωνιστές του όλου συστήματος λένε όχι στην αναδιάρθρωση, υπάρχουν φωνές διάφορες που λένε αναδιάρθρωση. Εντάξει, ελευθερία έχουμε, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει».»