26 Απριλίου 2011

Ο τομέαρχης της ΝΔ Θ. Γιαννόπουλος για την απογραφή Αλογοσκούφη

"Το θέμα της απογραφής ήταν μια προεκλογική δέσμευση δική μας, η οποία, καλώς ή κακώς, θέλει συζήτηση. Είχε τα καλά και τα κακά. Δεν ξέρω - αυτό θα το ξέρει καλύτερα ο κ. Αλογοσκούφης και το οικονομικό επιτελείο - αν υπήρξε η δέσμευση από έξω - ξέροντας ότι είμαστε "κλεφτρόνια" - να τους δώσουμε την πραγματική αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Όπως και τώρα δεν ξέρω αν το 2009 πάλι στον κ. Παπανδρέου είπαν ότι "όχι θα μας πείτε ακριβώς τι γίνεται". Και τα δύο σκέλη αυτά έχουν την επιχειρηματολογία τους. Εγώ προσωπικά δεν ήμουν υπέρ της απογραφής, όχι γιατί με ενοχλούσε η αλήθεια, τί θα βλέπαμε και τί θα μαθαίναμε, αλλά δεν ήθελα να αποτυπωθεί μια κατάσταση μετεκλογικά, η οποία να δικαιολογεί και να δικαιολογήσει την αστοχία μας στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις του 2004. Το ίδιο έκανε και ο Παπανδρέου τώρα, επειδή πολλά είπε και δεν μπορούσε να τα ολοκληρώσει, παρουσιάστηκε η απογραφή. Αν ήταν δέσμευση των "Βρυξελλιωτών" ότι "παιδιά πρέπει να παρουσιάσετε τα στοιχεία" αυτό είναι άλλο. Αν δεν ήταν, όμως, δέσμευση τότε εγώ δεν ήμουν υπέρ της απογραφής για τους λόγους που σας είπα".

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο τομεάρχης της ΝΔ Θ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη ότι η απογραφή Αλογοσκούφη ήταν εγκληματική.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real,ο κ. Γιαννόπουλος, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

"Η κυβέρνηση η δική μας, έκανε ένα έργο. Κριθήκαμε γι' αυτό το έργο. Υπήρξαν και αστοχίες, υπήρξαν και ατολμίες. Αλλά, δεν μπορεί να μηδενίζει η αντιπολίτευση το έργο που έγινε το 2004 - 2009 και με τα αρνητικά στοιχεία. Από το 2007 και μετά, είχα πει πολλά πράγματα - τότε με χαρακτηρίζατε αντάρτη. Ο αντάρτης έχει και ιδεολογικό υπόβαθρο, ο "κατσαπλιάς" δεν έχει. Αυτή είναι η διαφορά".