19 Απριλίου 2011

Αργεντινή: Στην ιστορική λεωφόρο «Avenida de Mayo» του Μπουένος Άιρες θα τιμήσουν οι ομογενείς μας την 25η Μαρτίου

http://www.visittangobuenosaires.com/images/Dia%20nacional%20del%20tango/AvenidaDeMayo.jpgΜε παρέλαση στην ιστορική λεωφόρο «Avenida de Mayo», του Μπουένος Άιρες, που έχει συνδεθεί με την επανάσταση των Αργεντινών κατά των ισπανών κατακτητών το 1810, θα παρελάσουν στις 30 Απριλίου οι ομογενείς μας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για να τιμήσουν την 190η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση, με το σύνθημα «Το Μπουένος Άιρες γιορτάζει την Ελλάδα», διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Αργεντινής, σε συνεργασία με την τοπική κυβέρνησης της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

http://colectividadesargentinas.blog.arnet.com.ar/photos/medium_100_8419.jpgΤο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπαίθριες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έκθεση προϊόντων σε περίπτερα των Ελληνικών Κοινοτήτων και την παρέλαση αντιπροσωπειών από τις διάφορες ελληνικές παροικίες της Αργεντινής, στην «Avenida de Mayo», συνοδεία της μπάντας των ενόπλων δυνάμεων της Αργεντινής.

Το μεγάλο φινάλε, με μουσική από ελληνικές ορχήστρες και συγκροτήματα που θα χορέψουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, αναμένεται να ενθουσιάσει και πάλι ομογενείς και Αργεντινούς.