08 Απριλίου 2011

Αποχωρεί καθώς ενηληκιώνεται από τη ΜΑΚΙ Πάτρας ο Δημήτρης Κουρέας

Μετά από έξι μήνες στο τιμόνι της προσπάθειας ανασύστασης της Ανεξάρτητης Μαθητικής Κίνησης Πάτρας αποφάσισα να αποχωρήσω,κληροδοτώντας θέλω να πιστεύω μια σημαντική παρακαταθήκη στην επόμενη ηγεσία της οργάνωσης.Η προσεχής ενηλικίωση μου άλλωστε δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να παραμένω επικεφαλής μιας κοινότητας που αποτελείται αποκλειστικά από μαθητές,το πιο αυθεντικό και ανιδιοτελές κομμάτι της κοινωνίας.

Πριν έξι μήνες η πρωτοβουλία ολιγάριθμων μαθητών να επανιδρύσουμε,μετά από χρόνια αδράνειας και παρακμής,την Μ.Α.ΚΙ. Πάτρας θα μπορούσε να φαντάζει θνησιγενής και χωρίς καμία προοπτική.Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι στην απόπειρα μας αυτή,θα έπρεπε να συγκρουστούμε με κατεστημένες αντιλήψεις και εγγενείς κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπέλους.Οι Σειρήνες της ισοπέδωσης και της αποδόμησης καθώς και η όλο και πιο εντεινόμενη αποστροφή των νέων για την πολιτική δραστηριοποίηση,ήταν παράμετροι που θα μπορούσαν να προεξοφλήσουν εκ προιμίου την σαθρότητα του εγχειρήματος μας.Τελικώς όμως δικαιωθήκαμε.

Τώρα με νηφαλιότητα και εγκράτεια μπορούμε να διαπιστώσουμε πως τα καταφέραμε.Με ουσιαστική προσπάθεια και όχι δημοσιοσχετίστικα και εντυπωσιοθυρικά τεχνάσματα και φιέστες,κύριο μέλημα μας από την πρώτη στιγμή ήταν είτε μέσω του δημοσίου βήματος,που μας προσέφεραν ασμένως τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας αλλά και κάποια πανελλαδικής εμβέλειας και τα ευχαριστούμε γι'αυτό, είτε μέσω κατάλληλου ενημερωτικού υλικού να πληροφορήσουμε τους μαθητές της Πάτρας για τις απόψεις μας και τις επιδιώξεις μας.Πλέον η οργάνωση μας έχει καταχωρηθεί στις συνειδήσεις των Πατρινών μαθητών ως μια αχτίδα ελπίδας μέσα στην γενικότερη αχλή του ιδιώτευσης και του μηδενισμού.

Οι εκλογές οι οποίες θα προκηρυχθούν και θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα θα αποτελέσουν το επιστέγασμα αυτής την δυναμικής επανεκκίνησης της οργάνωσης.Γι'αυτό είμαι περήφανος προσωπικά ο ίδιος καθώς εκ του μηδενός μπόρεσα να διαμορφώσω μια κοινότητα μαθητών πολυπληθή και ακμαία, που θα διευκολύνει αδιαμφισβήτητα τις προσπάθειες της επόμενης ηγεσίας στα πρώτα της βήματα.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή τους,την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας,καθώς και τον υπεύθυνο της Μ.Α.ΚΙ. πανελλαδικά Τόλη Παπαποστόλου.Να ευχηθώ καλή συνέχεια στο επόμενο προεδρείο της Μ.Α.ΚΙ. και να επισημάνω πως θα βρίσκομαι συμπαραστάτης στην προσπάθεια του.

Τέλος να διευκρινίσω πως ήδη έχω διατυπώσει την άποψη μου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών,που επιβάλλεται πιστεύω η οργάνωση να υιοθετήσει.Θεωρώ πως η ανάδειξη του νέου προεδρείου της Μ.Α.ΚΙ. θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μια ευρείας νομιμοποιητικής βάσης μαθητών της πόλης μας,και όχι εξάμβλωμα συντεχνιακών υπολογισμών και παρωχημένων μηχανορραφιών.Και είμαι σίγουρος πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα προσανατολιστεί η οργάνωση γιατί και μέσα από την εκλογική διαδικασία,οφείλει να εκπέμψει ένα μήνυμα εξωστρέφειας,αυτοπεποίθησης και δημοκρατικού πλουραλισμού.Θα ήθελα να πω και άλλα πολλά σχετικά με απροκάλυπτα εξ οικείων πυρά και συμπτώματα αγνωμοσύνης αλλά ως γνωστόν το ''λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν''