07 Απριλίου 2011

Σε επιτήρηση μπαίνουν τα ΠΑΣΟΚοκάναλα στο Χρηματιστήριο

http://www.statesmen.gr/wp-content/uploads/2011/03/kanalia.jpgΟι ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισαν το 2010 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των media στην χώρα μας οδήγησαν τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών να θέσει από την Παρασκευή 8 Απριλίου, σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών, σε επιτήρηση τις μετοχές τους.

Η απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.), τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.), την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.), τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί κ.α.). Συνεπάγεται, δε, ότι οι μετοχές των εταιρειών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για συγκεκριμένο, περιορισμένο χρονικό διάστημα εντός της ημέρας και όχι καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, η οποία ξεκινά από τις 10.30 το πρωί και τερματίζεται στις 17.15 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010 o ΔΟΛ εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες. ευρώ.

Το 2010 χαρακτηρίστηκε από σημαντικά μειωμένες πωλήσεις, ως αποτέλεσμα της πτώσης των κυκλοφοριών των εντύπων, ενώ στους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, η απασχόληση μειώθηκε κατά 677 εργαζομένους σε σχέση με μια χρονιά νωρίτερα...