19 Απριλίου 2011

Ν. Γιουτίκας : «Καλύτερες Συγκοινωνίες σε ολόκληρο το Δήμο Δέλτα»

Το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Δέλτα με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) συζήτησε ο Δήμαρχος Νίκος Γιουτίκας με τον πρόεδρο του οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη.

Συμφωνήθηκε η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της ευρύτερης περιοχής με συγκεκριμένες ενέργειες και από τις δυο πλευρές. Ο Δήμος Δέλτα θα εξασφαλίσει συνθήκες ανεμπόδιστης διέλευσης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του (εφαρμογή του ΚΟΚ, επιβολή προστίμων σε οχήματα που παρκάρουν παράνομα, περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας κ.α.) Επίσης θα τοποθετήσει επιπλέον στέγαστρα και θα κατασκευάσει προεξοχές για ασφαλή αναμονή των επιβατών στις στάσεις.

Ο ΟΑΣΘ θα υποβάλλει προτάσεις βελτίωσης του σχεδιασμού των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών, καθώς επίσης και σχεδιασμό νέων ενδοδημοτικών ή διαδημοτικών γραμμών, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων και υπηρεσιών προς τους δημότες, εργαζόμενους και επισκέπτες της περιοχής. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δυο φορείς, προσχωρούν και στη συγκρότηση διαρκούς επιτροπής συνεργασίας για να αξιολογεί προβλήματα και να προτεινει λύσεις για ένα Δήμο ανάπτυξης, όπως είναι ο Δήμος Δέλτα.

Ο Δήμαρχος Νίκος Γιουτίκας όπως είπε, είναι αποφασισμένος να «φέρει» πιο κοντά, πιο γρήγορα και πιο φθηνά τη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Δέλτα κι αυτό γιατί «Η περιοχή μας εκτός από επιχειρήσεις, φιλοξένει ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα ΤΕΙ της χώρας, διαθέτει την πιο όμορφη πανίδα και χλωρίδα του Νομού, ενώ βρίσκεται σε απόσταση μόλις15 χιλιομέτρων από την οδό Μοναστηρίου…»