15 Απριλίου 2011

Φλώρινα - Κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας

Σε κατάληψη των κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΗ «Λυγκηστίς», διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση του ασφαλιστικού τους φορέα.

«Στη Φλώρινα λειτουργούσε ένα ασφαλιστικό γραφείο, όπου κάθε μέρα υπήρχε γιατρός τον οποίο επισκέπτονταν περίπου πέντε χιλιάδες ασφαλισμένοι στη ΔΕΗ συνταξιούχοι και μη, είτε για να «γράψουν» φάρμακα, είτε για να λάβουν παραπεμπτικό για άλλους γιατρούς. Αυτό το γραφείο εδώ και πολύ καιρό υπολειτουργούσε και πρόσφατα έκλεισε με συνέπεια όλοι οι ασφαλισμένοι να πρέπει να μεταβαίνουν στην Πτολεμαΐδα, διανύοντας 55 χιλιόμετρα, ή στην Κοζάνη, διανύοντας 85 χιλιόμετρα. Οι άνθρωποι ζητούν μια ή δύο φορές την εβδομάδα να υπάρχει κάποιος γιατρός» εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε ήδη επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό και με τα ασφαλιστικά ταμεία στην Αθήνα και συζητήθηκαν ενδεχόμενες λύσεις στο πρόβλημα.