15 Απριλίου 2011

Απάντηση Χρ. Παπουτσή για την πορεία της έρευνας σχετικά με την επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη

Την "αρχή της μυστικότητας" που διέπει το στάδιο της προανάκρισης, επικαλείται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα στοιχεία τα οποία έχει αναδείξει η μέχρι τώρα έρευνα για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Ερώτηση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε απευθύνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καράογλου επισημαίνοντας ότι "τρεις μήνες έχουν περάσει από την άνανδρη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ" και ότι "η επίθεση αυτή, που υπηρετεί ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες, υποκινήθηκε από άτομα τα οποία έως τώρα παραμένουν ασύλληπτα".

Ο κ. Παπουτσής ενημερώνει ότι "για τη συγκεκριμένη υπόθεση επελήφθη, άμεσα, προανακρίσεως η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εκδηλώθηκαν και εκδηλώνονται όλες οι απαραίτητες και κατά περίπτωση ενδεδειγμένες δικονομικές και αστυνομικές ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της διενεργουμένης προανακρίσεως, δηλαδή να αποκαλυφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν".

Σημειώνει επίσης ότι "το προσωπικό της επιληφθείσας αστυνομικής Υπηρεσίας, εργάζεται με υπομονή, μεθοδικότητα και αντικειμενικότητα, αξιοποιώντας κατάλληλα κάθε διαθέσιμο στοιχείο και πληροφορία".

Ωστόσο, επειδή, όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπουτσής, η εν λόγω προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανωτέρω προανακριτική αρχή δε δύναται να γνωστοποιήσει στοιχεία που προκύπτουν από τη μέχρι τώρα σχηματισθείσα δικογραφία, καθότι αυτό αντιτίθεται στην αρχή της μυστικότητας που διέπει το συγκεκριμένο στάδιο της ποινικής διαδικασίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνει τον ερωτώντα βουλευτή ότι "οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες, συνεχίζουν τις προσπάθειες τους, με αμείωτο ενδιαφέρον, συνεργαζόμενες με τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς για την επίτευξη του προαναφερομένου σκοπού και μόλις ολοκληρωθεί η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

Ο κ. Καράογλου, αναφέρει στην ερώτησή του ότι δεν είναι καταδικαστέος μόνο ο προπηλακισμός και η επίθεση αλλά "ακόμη περισσότερο καταδικαστέα είναι η αδιαφορία και η αδράνεια που παρατηρείται για τη σύλληψη των δραστών μιας τέτοιας επίθεσης και των ηθικών της αυτουργών".

Σημειώνει μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ ότι "έως τώρα οι δράστες αυτής της επίθεσης παραμένουν άφαντοι, παραμένουν ασύλληπτοι και αυτό προκαλεί καχυποψία", διερωτώμενος μάλιστα "πως είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται άμεσα δράστες άλλων επιθέσεων εναντίον πολιτικών προσώπων, όπως π.χ. εναντίον του κ. Αλαβάνου και οι δράστες της επίθεσης κατά Χατζηδάκη να μην έχουν ακόμη λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη". Διερωτάται επίσης "πως είναι δυνατόν, ενώ όλα τα τηλεοπτικά μέσα και οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της εν λόγω επίθεσης, το αρμόδιο Υπουργείο να μην έχει εντοπίσει και προχωρήσει ακόμη στη σύλληψη των δραστών".