01 Απριλίου 2011

Η σύμβαση παραχώρησης επιτρέπει την τιμαριθμική αύξηση των διοδίων στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/01/sezar_rio-antirio_night.jpg«Σύμφωνα με τη Σύμβαση Παραχώρησης της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, οι τιμές διοδίων σε κάθε ημερολογιακό έτος αυξάνονται τιμαριθμικά με μαθηματικό τύπο με βάση το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή», όπως διευκρινίζει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για την αύξηση διοδίων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

«Για το τρέχον έτος οι αυξήσεις, που έγιναν, βρίσκονται μέσα στα όρια που καθορίζονται από τη Σύμβαση Παραχώρησης», αναφέρει επίσης ο κ. Μαγκριώτης και ενημερώνει ότι «για τους συχνούς χρήστες και τις τοπικές διελεύσεις οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και μειώσεις».

«Απαράδεκτη» έχει χαρακτηρίσει την αύξηση των διοδίων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η νέα αύξηση στο αντίτιμο των διοδίων έχει προκαλέσει «δικαιολογημένη οργή» και «αγανάκτιση» στους πολίτες. Ο κ. Μπεκίρης χαρακτηρίζει, επίσης, προκλητική ενέργεια εκ μέρους της εταιρείας τον ισχυρισμό της ότι «δεν πρέπει να αδικείται από τους πολίτες και φορείς, διότι προσφέρει έργο σε άλλους τομείς και δραστηριότητες».