20 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΑΠΟΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ

Οι αποπομπές διορισμένων από την κυβέρνηση διοικητικών στελεχών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επαληθεύουν στο ακέραιο τις επισημάνσεις που είχε κάνει η ΔΕ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας για το μπάχαλο που επικρατεί στον εθνικό εκθεσιακό φορέα. Προσωπικοί διαγκωνισμοί, οσμές σκανδάλων, αιχμές για παρανομίες, αλληλοκατηγορίες και εκατέρωθεν παραγκωνισμοί συγκροτούν ένα σκηνικό που μόνο εξωστρεφή, δυναμικό και αποτελεσματικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης δεν θυμίζει.

Την ώρα που οι γείτονές μας αναπτύσσουν τα εκθεσιακά τους κέντρα με απίστευτα γοργούς ρυθμούς, την ώρα που η Κωνσταντινούπολη αποκτά νέο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο και την ίδια στιγμή που ο συνεδριακός τουρισμός κάνει άλματα στην ευρύτερη περιοχή μας, εμείς ασχολούμαστε με τους ευρηματικούς νεολογισμούς κάποιων ελληνόφωνων του νέου πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ή τον διορισμό θυγατέρων κάποιων προβεβλημένων του βαθέως ΠΑΣΟΚ! Η κυβέρνηση απέτυχε και εδώ. Έκανε εννέα μήνες για να διορίσει μία διοίκηση τα στελέχη της οποίας μετά από τον μήνα του μέλητος άρχισαν να τσακώνονται μεταξύ τους!

Το δυστυχές για την κοινωνία και τη Θεσσαλονίκη είναι ότι οι εσωτερικοί αυτοί καυγάδες για το μοίρασμα της όποιας πίττας φιλοδοξίας, αυτοπροβολής ή κονδυλίων έχουν ευθύ αντίκτυπο στις προοπτικές της ΔΕΘ! Η μετεγκατάσταση του εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο καρκινοβατεί λόγω της ανικανότητας, της έλλειψης βούλησης και των εσωτερικών προβλημάτων.

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει εκτός από κακώς νοούμενο τσαμπουκά, όπως θέλησε να κάνει με τις «αποπομπές- εξπρές», να επιδείξει και σύνεση αλλά και βιασύνη ώστε να επιλέξει νέες διοικήσεις με γνώμονα την αξιοσύνη και το συμφέρον της περιοχής μας. Οι διοικήσεις των HELEXPO- ΔΕΘ επέδειξαν επί των κυβερνήσεων της ΝΔ θαυμαστές επιδόσεις και αποτέλεσαν πραγματική ατμομηχανή για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ελπίζουμε οι νέες διοικήσεις να τις μιμηθούν…