28 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη - Στενή συνεργασία της Θεσσαλονίκης με το Μπουσάν της Κορέας προανήγγειλαν οι δύο δήμαρχοι

Στενή συνεργασία της Θεσσαλονίκης με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορέας, το Μπουσάν, προανήγγειλαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, Γιάννης Μπουτάρης και Νάμσικ Χο, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Ο κ.Μπουτάρης κάλεσε τον δήμαρχο του Μπουσάν να στείλει μια αντιπροσωπεία στις εορταστικές εκδηλώσεις του 2012, για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, ενώ ζήτησε την υποστήριξη του στη διεκδίκηση από τη Θεσσαλονίκη του θεσμού «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Επίσης, ο κ.Μπουτάρης απηύθυνε πρόσκληση προς την κορεατική αντιπροσωπεία για συνεργασία σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και μέριμνας καθώς επίσης και στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων, ενώ ζητήθηκε να συμβάλλουν οι δύο δήμοι για να ενισχυθούν οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την αδελφοποίηση των δύο πόλεων. Το Μπουσάν έχει πληθυσμό 3.589.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα πόλη της Ν.Κορέας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το πέμπτο σε μέγεθος λιμάνι στον κόσμο.