19 Απριλίου 2011

Ο επόμενος πρωθυπουργός της Φιναλανδίας Κατάινεν δηλώνει ότι δε θεωρεί πιθανό να προταθούν σημαντικές αλλαγές για τον δανεισμό της Πορτογαλίας

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για την πρωθυπουργία στη Φινλανδία δήλωσε σήμερα ότι δε θεωρεί πιθανό να προταθούν σημαντικές αλλαγές στη συμφωνία δανεισμού της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρά το γεγονός ότι το χαρακτηριζόμενο ως αντιευρωπαϊκό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών κέρδισε πολλές έδρες στις εκλογές της Κυριακής.

"Θα δούμε τι είναι δυνατόν, αλλά πάντως οι αλλαγές δε θα είναι πολύ μεγάλες", δήλωσε ο Γιούρκι Κατάινεν, επικεφαλής του κόμματος της Εθνικής Συμμαχίας, το οποίο κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές της Κυριακής, στους δημοσιογράφους ερωτηθείς ποιες αλλαγές θα προτείνει το Ελσίνκι στην ΕΕ.

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος για μακρές συνομιλίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν οι Αληθινοί Φινλανδοί εάν μπορεί να επιτευχθεί προγραμματική συμφωνία. Το πακέτο δανεισμού της Πορτογαλίας θεωρείται ως ένα από τα βασικότερα εμπόδια ως προς αυτό.