01 Απριλίου 2011

Καθημερινές καταλήψεις Δημαρχείων: Σήμερα σειρά έχει η Γορτυνία-Συνεχίζεται η κατάληψη στα Τρίκαλα

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e8/Dimitsana.jpg/300px-Dimitsana.jpghttp://1.bp.blogspot.com/-iZuxXmsyawo/TZTCLf7Ct9I/AAAAAAAALSc/iiw9t0EdSdM/s1600/katalipsi-dimarcheiou-athinaion-apo-symvasiouchous.jpgΚατάληψη στο δημαρχείο Γορτυνίας στη Δημητσάνα

Κατάληψη του δημαρχείου Γορτυνίας στη Δημητσάνας πραγματοποιούν από τις 7:00 το πρωί οι γονείς, κάτοικοι και φορείς της περιοχής αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην απαράδεκτη απόφαση της υπουργού Παιδείας για την κατάργηση του ιστορικότερου σχολείου που λειτουργεί στη Δημητσάνα από την εποχή της τουρκοκρατίας.

Οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής διεκδικούν την εξαίρεση του σχολείου τους από την απόφαση της υπουργού και την συνέχιση λειτουργίας του ιστορικού σχολείου. Στο πλευρό γονέων και των κατοίκων, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου δικαιωθούν, και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας.

Τρίκαλα: Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του δημαρχείου

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη του δημαρχείου Τρικάλων από συμβασιούχους, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μη καταβολή δεδουλευμένων. Οι συμβασιούχοι κατέλαβαν χθες το απόγευμα το κτίριο εμποδίζοντας την πραγματοποίηση προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Οι εργαζόμενοι μετά από διαβούλευση και συλλογική απόφαση επέτρεψαν μόνο στο δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα να εισέλθει στο κτίριο και να ασκήσει τα καθήκοντά του.