04 Απριλίου 2011

Δουλειά δεν είχε ο διάολος πηδούσε τα παιδιά του: Συνάντηση Γ. Μπουτάρη με Χρ. Μάτη για περισσότερη χρήση τρένου στη Θεσσαλονίκη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJV7GFtN5FnY0A1f57un7G5EI_mAU0OS9mbsa3fpqRc6d3ttgZWnGOelbH_GUWXCuYOP3IJHX0pKNkwlUGU-gGXzu5F11ylhEO8PAwGwN4kUH7a0MMR67GRQpIR5devMkdu2aydm-D2-Ce/s1600/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%A5%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpgΠέντε προτάσεις για περισσότερη χρήση του τρένου στη Θεσσαλονίκη μετέφερε στον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης.

Οι προτάσεις αφορούν: τη χρησιμοποίηση του σιδηρόδρομου για τις οργανωμένες εκδρομές που διοργανώνουν οι φορείς του δήμου όπως τα ΚΑΠΗ, την αξιοποίηση του εξοπλισμού του ΟΣΕ σε κλινάμαξες στο πλαίσιο του τουριστικού ανοίγματος με την αγορά της Κωνσταντινούπολης, την επαναδραστηριοποίηση των κλιναμαξών προς Αθήνα, τη χρησιμοποίηση του δικτύου για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών προς τα κέντρα διαλογής και την αξιοποίηση του σιδηροδρόμου στο πλαίσιο της προώθησης του Οικουτουρισμού για τη μετάβαση σε σημαντικές περιβαλλοντικά περιοχές, όπως οι υγρότοποι.

Ο κ. Μπουτάρης βρήκε ενδιαφέρουσες τις ιδέες υποστηρίζοντας πως θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της εικόνας και της οικονομίας της πόλης. Για το λόγο αυτό θα επικοινωνήσει με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να δει πως μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη.

Οι πέντε προτάσεις που παρουσιάστηκαν αναλυτικά στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προέκυψαν μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Μάτης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο.