29 Απριλίου 2011

ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΑ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

Στη μία μονάδα διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στα “Επίκαιρα”. Η δημοσκόπηση παρουσιάζει τρία πολύ συγκεκριμένα θετικά στοιχεία για τη Νέα Δημοκρατία, που αποδεικνύουν ότι ο πολιτικός λόγος του Αντώνη Σαμαρά βρίσκει σταδιακά όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 31.5%, η ΝΔ 30.5%, το ΚΚΕ 12%, ο ΛΑΟΣ 7.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3.5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1.5% και η Δημοκρατική Αριστερά 2% . Στην έρευνα καταγράφεται 1.5% για τη Χρυσή Αυγή, 1% για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 4% στα υπόλοιπα κόμματα.

Οι πολίτες δηλώνουν εντελώς απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Το 89% εμφανίζεται δυσαρεστημένοι απο την κυβέρνηση.

Αλλά δύο είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία ακολούθησαν τη σωστή πολιτική και η πορεία αυτή δικαιώνεται αργά αλλά σταδιακά.

1. Το 80% δηλώνει πως η πορεία που ακολουθεί η χώρα ειναι προς λάθος κατεύθυνση.Αυτό σημαίνει πως η εμμονή του Αντώνη Σαμαρά να μιλά διαρκώς για άλλο μείγμα πολιτικής και να ζητά συνέχεια έμφαση στην ανάπτυξη έχουν τύχει ευρείας λαϊκής αποδοχής.

2. Το 63% πιστεύει πως υπήρχαν και άλλες λύσεις πλην του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε ο Α. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία δικαιώνονται. Γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι όταν ο Α. Σαμαράς, πριν ακόμη υπογραφεί το Μνημόνιο διακήρυττε ότι αυτό δεν είναι μονόδρομος και πως με ύποπτες κινήσεις οδηγηθήκαμε προς αυτό.

3. Το 50% ζητάει η χώρα να απεμπλακεί απο το Μνημόνιο. Το στοιχείο αυτό ήταν η βασική γραμμή του «Ζαππείου-1″, που είχε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση τότε. Η αποδοχή όμως σε τόσο μεγάλο ποσοστό από την πλευρά των πολιτών αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε προβάλει μία ορθή πολιτική θέση.

Είναι επίσης βασικό ότι αυτά τα πολύ θετικά στοιχεία για τη ΝΔ έρχονται πολύ πριν το «Ζάππειο-2″, δηλαδή πριν εκδηλωθεί η βασική επικοινωνιακή και πολιτική επίθεση του Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα της οικονομίας.

Το θέμα της εκτίμησης ψήφου δε θα πρέπει να ενθουσιάζει ή να απογοητεύει κανέναν Νεοδημοκράτη. Είναι απλό θέμα χρόνου η ΝΔ να περάσει μπροστά. Η προσοχή των στελεχών θα πρέπει να στρέφεται όχι σε αυτά τα νούμερα της πρόθεσης ή της εκτίμησης ψήφου αλλά στη δημιουργία ενός μείγματος πολιτικού λόγου με κριτική προς της κυβέρνηση και διατύπωση προτάσεων για κάθε θέμα που απασχολεί στον πολίτη, ώστε να οικοδομείται σταδιακά η συνολική εναλλακτική πρόταση.

http://ndthessaloniki.gr/?p=1852