11 Απριλίου 2011

Ισχυρό μήνυμα "σε όλους τους δικτάτορες" και ειδικά στον Γιωργάκη στέλνει η σύλληψη του συντρόφου του Λοράν Γκμπαγκμπό , δήλωσε η Κλίντον

http://www.ibenin.com/uploads/2010/12/laurent-gbagbo-matricule.jpgΗ σύλληψη του απερχόμενου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού και επίλεκτου μέλους της ΣοσιαλΗστικής Διεθνούς του Γιωργάκη Παπανδρέου, Λοράν Γκμπαγκμπό (παλιά καραβάνα στις συλλήψεις μιας και έχει ξανασυλληφθεί το 1968 και το 1988 απ όπου και η φώτο) στέλνει ένα "ισχυρό μήνυμα" σε όλους τους δικτάτορες ότι δεν μπορούν να περιφρονούν, χωρίς ατιμωρησία, το λαό, υποστήριξε σε ομιλία της η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.

Η σημερινή σύλληψη του κ. Γκμπαγκμπό "στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες" της περιοχής ότι "δεν μπορούν να περιφρονούν τη φωνή των λαών τους που ζητούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές", ανέφερε η κ. Κλίντον.

ΟΗΕ: Επείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την κατάσταση στην Ακτή Ελεφαντοστού. Το Συμβούλιο

Aσφαλείας του ΟΗΕ συγκάλεσε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση μετά τη σύλληψη στο Αμπιτζάν του Λοράν Γκμπαγκμπό από τις δυνάμεις του αναγνωρισμένου προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Αλασάν Ουαταρά.

Με τη στήριξη Γάλλων στρατιωτών και αρμάτων οι δυνάμεις του Ουαταρά συνέλαβαν τον Γκμπαγκμπό ο οποίος κρυβόταν επί βία εβδομάδα στο σπίτι του στο Αμπιτζάν αψηφώντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις να παραχωρήσει την εξουσία στον εκλεγμένο πρόεδρο.

Ο Γκμπαγκμπό αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καθώς εκατοντάδες πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού σκοτώθηκαν τους τελευταίους μήνες στις μάχες μεταξύ των υποστηρικτών του και των δυνάμεων του Ουαταρά.