04 Απριλίου 2011

Αφγανιστάν: Δύο αμερικανοί στρατιώτες της ISAF σκοτώθηκαν όταν ένας αφγανός αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον τους

Δύο αμερικανοί στρατιώτες της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν ένας αφγανός αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον τους στην επαρχία Φαριάμπ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν η αφγανική αστυνομία και η Διεθνής Δύναμη Αρωγής στο Αφγανιστάν.

Ο συνταγματάρχης Νατζμουντίν, επαρχιακός υπεύθυνος της μεθοριακής αστυνομίας, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας από τους άνδρες του σκότωσε δύο αμερικανούς στρατιώτες μαζί με τους οποίους αυτός φρουρούσε το γραφείο του, όπου ο ίδιος είχε "συνάντηση με αμερικανούς συμβούλους".

"Δύο από τους στρατιώτες τους (των Αμερικανών) φρουρούσαν έξω από το γραφείο μαζί με έναν από τους αστυνομικούς μας. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Όταν βγήκαμε, είδαμε ότι οι (αμερικανοί) φρουροί ήταν νεκροί και ότι αυτός είχε διαφύγει", δήλωσε.

Η ISAF επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της το θάνατο των δύο στρατιωτών της, διευκρινίζοντας ότι "σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο ενδεδυμένο με στολή της μεθοριακής αστυνομίας του Αφγανιστάν πυροβόλησε τους στρατιώτες της ISAF".

O άνδρας που πυροβόλησε κατάφερε να διαφύγει, προσέθεσε η ISAF, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο στρατηγός Χαμπιμπουλάχ Σαγεντχαΐλι, επικεφαλής της μεθοριακής αστυνομίας της επαρχίας, δήλωσε ότι "διεξάγεται έρευνα".