16 Μαΐου 2011

Μ. Τζίμας για την αιφνιδιαστική καταγγελία της σύμβασης κατασκευής 2 νέων υποβρυχίων από την HDW

http://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2011/03/ypovrihio.jpghttp://www.ekeo.gr/wp-content/uploads/2011/01/tzimas-margaritis.jpg«Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργείται από την καταγγελία της σύμβασης υποκατασκευής που είχε συνάψει η HDW με τα Ναυπηγία Σκαραμαγκά «ΕΝΑΕ» για το πρόγραμμα «Ποσειδών», που περιλαμβάνει και τη ναυπήγηση των δύο νέων υποβρυχίων Τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στον Ελληνικό λαό διότι παρά τις διαπραγματεύσεις και τις πομπώδεις εξαγγελίες τόσων μηνών που οδήγησαν ακόμη και στην κατοχύρωση της Σύμβασης αυτής με ισχύ νόμου, αυτή καταγγέλλεται από τους γερμανούς πρώην αποκλειστικούς ιδιοκτήτες των ΕΝΑΕ.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά!

Πως ο κ. Βενιζέλος μιλά για «διασφαλισμένα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου» μετά από μια τέτοια παταγώδη αποτυχία, που τινάζει στον αέρα όλο το σκεπτικό του ν 3885/2010;

Ποια είναι τα «μικρά ποσά» στα οποία αναφέρεται ο αρμόδιος υπουργός και τα οποία καταβλήθηκαν για τη Σύμβαση «Ποσειδών»;

Είναι πια πασιφανής η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς, δυστυχώς και στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Άμυνας.

Η ΝΔ έγκαιρα είχε διαπιστώσει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ζητήματα Εθνικής Άμυνας.

Καλούμε το ΥΕΘΑ και την κυβέρνηση να ενημερώσουν με ακρίβεια για τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την αρνητική εξέλιξη την κατασκευή των υποβρυχίων .

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση με τις πολιτικές της καταρρακώνει το κύρος της χώρας καθημερινά».