04 Μαΐου 2011

Χ.Ζώης: Γιατί καταψηφίσαμε το 40 ωρο-Κάλυψη στον Μεϊμαράκη

http://3.bp.blogspot.com/_KDxsqcoilUU/TEBn639xNzI/AAAAAAAAAds/w23AZUraO-s/s320/%CE%B6%CF%89%CE%B7%CF%82Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκαλεί η απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίσει τη διάταξη για την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο κατά 2,5 ώρες εβδομαδιαίως, από 37,5 σε 40 ώρες.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Βήμα 99,5, ότι το κόμμα του δεν έχει πεισθεί πως από την επιμήκυνση του ωραρίου θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας.

Παράλληλα αρνήθηκε ότι η ΝΔ «χαϊδεύει τα αυτιά των συνδικαλιστών», σε μια χρονική στιγμή που η ΔΑΚΕ ξιφουλκεί, σε απόλυτη ταύτιση με τις αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις, κατά του υπουργείου Εσωτερικών. Κανένας συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν έγινε Υπουργός από τη ΝΔ, τόνισε.


Ο Χρ.Ζώης για Μεϊμαράκη

Για το επίμαχο θέμα των υποβρυχίων που συγκλονίζει την ευρύτερη παράταξη της κεντροδεξιάς με τη σύγκρουση μεταξύ των Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Γιώργου Καρατζαφέρη, ο Χρήστος Ζώης τόνισε ότι είναι μια διαμάχη, όχι δυο προσώπων, αλλά δυο κομμάτων. Επιπλέον τόνισε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να επιτρέψει τη σπίλωση των στελεχών της, " είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και τα πρόσωπα και την αλήθεια" τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα που έχει προκύψει εσχάτως στο εσωτερικό της ΝΔ για το εάν το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό ή όχι, άποψη που υποστήριξαν εσχάτως ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με την οποία συμφωνούν και άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ο κ. Ζώης κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπισθεί.