04 Μαΐου 2011

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας

http://www.athina984.gr/files/news-images/dora_bakoyiannis_08.09.2010.jpgΑνοικτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5.

«Θα κάνω ό,τι εντολή δώσει ο ελληνικός λαός. Τα κόμματα και οι ηγεσίες τους έχουν μια τρομακτική ευκαιρία: να διαψεύσουν όσους θεωρούν το πολιτικό σύστημα τελειωμένο», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία, απαντώτας ειδικότερα σε ερώτημα για συνεργασία με την ΝΔ, δεν την απέκλεισε λέγοντας:

«Υπό την προϋπόθεση ότι έχει το πρόγραμμα να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Δεν νομίζω ότι κανείς ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή τί συμβολισμούς θα παράξει οποιαδήποτε συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά ή με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτή τη στιγμή, οι διαφορές της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη Ν.Δ. είναι πάρα πολύ μεγάλες, διαφορές πολιτικής και απόψεων».

Σε ότι αφορά την απογραφή από την κυβέρνηση της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ας μην υποτιμά η ΝΔ το εγκεφαλικό πηλίκον του μέσου Έλληνα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ήταν μια κεντρική επιλογή, την οποία προεκλογικά διαλαλήσαμε και διατυμπανήσαμε οι πάντες, ακόμη και εγώ που δεν είχα μερίδιο τότε στις αποφάσεις ως δήμαρχος. Στην κυβέρνηση μπήκα το 2006».

Άσκησε, τέλος, κριτική και στο ΚΚΕ: «Σέβομαι απόλυτα το ΚΚΕ, αλλά έχω τεράστιες διαφορές, ιδεολογικές, ουσίας και άσκησης πολιτικής. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα βγαίνει και κηρύσσει την ανομία».