05 Μαΐου 2011

Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει το 40ωρο στο δημόσιο-Διατηρεί τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο

http://www.skai.gr/files/temp/93DD8E4E9FD25655E7A6F2897026DEEA.jpgΘα ψηφίσει τελικά η ΝΔ τη διάταξη για την αύξηση κατά 2,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στο δημόσιο. Παρά τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης δήλωσε την Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, κατηγορώντας τον ότι εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή καταιγίδα λέγοντας εκείνος ότι η ΝΔ καταψηφίζει τη ρύθμιση.

«Εμείς δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας , ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις, - είπε ο κ. Ζώης- και πρόσθεσε «δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το νόημα της συζήτησης όταν η κυβέρνηση προσπαθεί έτσιθελικά να περάσει από ένα status σε ένα άλλο. Σας είπαμε ότι λέμε όχι στις ατεκμηρίωτες προτάσεις όχι στα πυροτεχνήματα και στον ετσιθελισμό, εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε. Πότε έγινε αυτό; Συζητήσαμε, ψηφίσαμε; εσείς διαμορφώσατε τη θέση μας.

»Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους, στην προσπάθεια να δημιουργήσετε έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς αντιλαμβανόμενοι τη συγκυρία δεν θα πούμε όχι στην αύξηση αλλά θα πούμε όχι στον επικοινωνισμό σας».

Τη αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Την άμεση εφαρμογή του 40ωρου στο δημόσιο ανήγγειλε την Τετάρτη μέσω του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση που τηρούν στο θέμα.

Νόμιμο, όχι ηθικό το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών

Στο μεταξύ, ο βουλευτής τη ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ προέβη σε νέες διευκρινίσεις για δήλωση του που αφορούσε τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

«Από το 2008 έχουμε πάρει απόφαση οι εν ενέργεια βουλευτές για να μη δεχθούμε τα αναδρομικά, αλλά για να πάρουν τα λεφτά οι συνταξιούχοι βουλευτές πρέπει να προσφύγει και να δικαιωθεί ένας εν ενεργεία» τόνισε.

«Είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών» πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης.