06 Μαΐου 2011

Αυστραλία: Εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/17CB13AD21FB5EC34A511453E3F77D1A.jpg Σύσσωμη η κρητική παροικία της Μελβούρνης, αλλά και πλήθος συμπαροίκων, παίρνουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 70ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην προξενική κατοικία, για να τιμηθούν με ειδικό μετάλλιο Αυστραλοί που πολέμησαν στην Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, θα γίνει δημόσια διάλεξη με τίτλο «Ελλάδα και Κρήτη - Πεδία Μάχης και Μνημεία», από τη συγγραφέα και πανεπιστημιακό Μαρία Χιλ. Το Σάββατο θα δοθεί μεγάλη πανηγυρική χοροεσπερίδα στο Κρητικό Κέντρο. Την Κυριακή θα γίνει δοξολογία στον ιερό αρχιεπισκοπικό ναό Αγίου Ευσταθίου.

Θα ακολουθήσει παρέλαση τμημάτων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τη συμμετοχή των θρησκευτικών, προξενικών και πολιτικών Αρχών και ολόκληρης της ελληνικής παροικίας. Στην παρέλαση και κατάθεση στεφάνων συμμετέχουν όλα τα τμήματα Αυστραλών και Ελλήνων Παλαιών Πολεμιστών και βετεράνων αγωνιστών της Μάχης της Κρήτης, πληθώρα ελληνικών σχολείων και παροικιακών οργανισμών.

Αμέσως μετά θα γίνει επίσκεψη στην Ελιά της Κρήτης που έχει τοποθετηθεί από τους βετεράνους στους κήπους του Ντομέιν Γκάρντενς, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Επιτροπή του Αυστραλοελληνικού Μνημείου, σε συνεργασία με τους οργανισμούς των Αυστραλών βετεράνων, διοργανώνουν κατάθεση στεφάνων και στο Αυστραλοελληνικό Μνημείο στο Ντομέιν Γκάρντενς.