05 Μαΐου 2011

Γ. Μιχελάκης για τις αναφορές Στρος-Καν στις επαφές του με τον πρωθυπουργό, ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, αξιοποίηση του Ελληνικού, πρόστιμο ANT1

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpg"Οι τελευταίες αποκαλύψεις, οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και η απάντηση του ΔΝΤ δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία και ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και ξέρει ποιά είναι η αλήθεια", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας εκ νέου το τμήμα της συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν που ήρθε προχθές το βράδυ στη δημοσιότητα.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει κυριευτεί από πανικό και για αυτό οδηγείται σε νέες αντιφάσεις, κάτι που την εκθέτει ακόμα περισσότερο. Παραθέτοντας σειρά δηλώσεων του Πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει στα σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται, όπως στο τί κρύβεται πίσω από τις μεθοδεύσεις εκείνες, αλλά και στο τί κρύβεται πίσω από την απόφαση της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

Η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων και ξεκαθαρίζει πως θα υπερψηφίσει στη Βουλή τις ανάλογες ρυθμίσεις, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου. Απαντώντας στα όσα είπε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις ρυθμίσεις αν και θεωρεί πως το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση είναι "προχειρογραμμένο στο γόνατο", όπως ανέφερε.

Ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση της αλήθειας και παραπληροφόρηση, με δεδομένο ότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης είχε ξεκαθαρίσει από χθες τη στάση της ΝΔ.

Για το θέμα του Ελληνικού

Εμμένει στο θέμα της αξιοποίησης του "Ελληνικού" η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος να κάνει λόγο για συνεχείς επικοινωνιακές καραμπόλες, αυτοδιαψεύσεις αλλά και έωλες κυβερνητικές απαντήσεις για τη διαδικασία, κάτι που, όπως τονίζει, δείχνει ότι μετά το "φιάσκο" της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Για την τραγωδία στη Marfin

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στο κατάστημα της Marfin, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της στη μνήμη των αθώων θυμάτων και να οδηγήσει τους δολοφόνους στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, οπότε ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σημειώσει ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν διαφορές, υπάρχει χώρος για διαφωνία και διαμαρτυρία, αλλά δεν υπάρχει χώρος για βία. "Αυτό το μήνυμα της υπευθυνότητας και της ομόθυμης καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας, μακριά από τους αυτοαναγορευόμενους υπερασπιστές του λαού, παραμένει πάντοτε επίκαιρο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Για το πρόστιμο σε Αντένα

Για "αυταρχική απόφαση, η οποία ξεπερνά τα όρια καθώς ποινικοποιεί τη σάτιρα", έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα", επισημαίνοντας ταυτοχρόνως τη διάψευση του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε ως εκείνου που προσέφυγε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.