05 Μαΐου 2011

Δίνει το όπιο στο λαό ο ΓΑΠ: κανονικά οι αγώνες την Κυριακή... αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσει να διαιτητεύσει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgYTenG9mzJEfrt2W-ZTbK4Pr7DrUWf1xF2F4BpZQFkSn4Ve8vRdTjx5Wm2LT-fhG_ATirU-U-8s79DPoG_Gh6dqPVX9fbLERLPsEFS66bFzxhRTkiCmdP9UxeAJRRxOwFZ_cBuuD9LQo/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%99++%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91.jpgΗ κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Αυτή η κουλτούρα προέκυψε ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο πολιτικό γραφείο στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επιπλέον τονίστηκε ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που οφείλει να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει δώσει στην ΕΠΟ το πλαίσιο το οποίο επιθυμεί να εφαρμοστεί και αυτό αφορά στην απόλυτη ευθυγράμμιση του αθλητικού δικαίου με εκείνο της ΟΥΕΦΑ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσια χρήματα, χωρίς δημόσια γήπεδα και χωρίς δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ενώ παράλληλα εντείνονται οι έρευνες για την διαφθορά, η οποία, για την κυβέρνηση, είναι μείζον ζήτημα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή και τα στημένα παιχνίδια. Μάλιστα η κυβέρνηση συνδέει τη διαφθορά και με τη βία στα γήπεδα.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα, ζήτησε γρήγορα αποτελέσματα.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει στο πλαίσιο της ΟΥΕΦΑ, η οποία διαθέτει ανεκτίμητη τεχνογνωσία. Επίσης αναφέρεται ότι η πολιτεία δεν έχει εξαντλήσει ακόμα όλα τα "εργαλεία" που έχει στα χέρια της.

Ανοιχτό, εξ άλλου, είναι για την κυβέρνηση και το θέμα του αυτοδιοίκητου ποδοσφαίρου, για το οποίο οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επέμβαση της κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει αν δεν πάρει αυτό που θέλει.

Σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής, η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί θα διεξαχθούν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εγγυηθούν ότι μπορούν να διεξαχθούν. Και επίσης ότι για την ασφάλεια της διεξαγωγής πρέπει να εγγυηθεί η αστυνομία. Για τη διεξαγωγή των αγώνων των play-off, όπως αναφέρθηκε σχετικά, η μόνη δυνατότητα της πολιτείας είναι η αναβολή τους μέχρι και ένα 20ήμερο.

Ζήτημα υπάρχει σε σχέση με τους αγώνες της 11ης και 15ης Μαΐου. Όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη, το θέμα τίθεται διότι στις 11 Μαΐου υπάρχει γενική απεργία και στις 15 Μαΐου συμπίπτουν οι αγώνες ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για τα play off και ο τελικός Ολυμπιακού - Παναθηναϊκου για το κυπελλο μπάσκετ.