10 Μαΐου 2011

Μέρκελ: "Στο τέλος του δρόμου η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη"

http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/merkel_neolaia_large.jpgH καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα θα βγει ενισχυμένη από την υλοποίηση του προγράμματος που ακολουθεί.

«Γνωρίζαμε ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος και ότι δεν θα κρατήσει μόνον μερικούς μήνες. Αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη απ' ότι ήταν στην αρχή του προγράμματος» είπε η κ. Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε θαρραλέα βήματα» είπε η κ. Μέρκελ για της μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί στο διάστημα ενός χρόνου λειτουργίας του προγράμματος βοήθειας.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι μένει η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κορυφής της 25ης Μαρτίου και υπενθύμισε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις ευρώ.

«Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και η συμβουλή μου είναι να κάνουμε το ένα βήμα μετά το άλλο».

Για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τη μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος και το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων η καγκελάριος παρέπεμψε στην έκθεση της τρόικας, αντιπροσωπεία της οποίας βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Δεν καταρτίζω εγώ τα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά η Κομισιόν και το ΔΝΤ», είπε η καγκελάριος. «Μετά την έκθεση θα αποφασίσουμε για τα μέτρα και εάν θα χρειαστεί να γίνει κάτι», πρόσθεσε η κ. Μέρκελ.