16 Μαΐου 2011

Αυστραλία: Στο Ντάργουιν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ωκεανίας

Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες για τους Πανελλήνιους Αγώνες Ωκεανίας, που θα γίνουν στο Ντάργουϊν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου του 2011. Στους αγώνες, που γίνονται κάθε δύο χρόνια, θα λάβουν μέρος πάνω από πεντακόσια ελληνόπουλα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Την περασμένη εβδομάδα ο συντονιστής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, Γεώργιος Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Γιάννη Νικολάκη και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Νίκο Πονίρη, πραγματοποίησαν στο Ντάργουιν μια σειρά από επαφές για τη διοργάνωση των Πανελλήνιων Αγώνων Ωκεανίας. Κατά τη διάρκεια των επαφών, έγινε απολογισμός της μέχρι στιγμής οργανωτικής προσπάθειας για την ενημέρωση των αθλητών και της ομογένειας. Συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τους νέους και τους αγώνες, αλλά και τους θεατές.

Ο συντονιστής του ΣΑΕ Ωκεανίας καθώς και ο πρόεδρος με στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής παρακολούθησαν το άνοιγμα των αθλητικών αγώνων "Arafura", ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης της Βόρειας Επικράτειας. Τα "Arafura Games" πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια, με συμμετοχή χιλιάδων αθλητών απ' όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας και από δεκάδες άλλες χώρες. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε η γενική κυβερνήτης της Αυστραλίας, Κουέντιν Μπράις (Quentin Bryce).

Ακόμα στο Ντάργουιν, την ίδια εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 39ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανισμών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, και το ετήσιο συνέδριο της ΠΑΣΕΚΑ.