27 Μαΐου 2011

Διάκριση πέντε εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν στους υπαλλήλους τους

Πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα συγκαταλέγονται εφέτος στον κατάλογο "Best Workplaces in Europe", με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, που καταρτίζει ο φορέας αξιολόγησης εργασιακού περιβάλλοντος "Great Place to Work".

Όπως ανακοινώθηκε, οι εταιρείες αυτές είναι οι Αmgen Pharmaceauticals, 3M, Tasty Foods, Accenture και Medtronic.

Η βράβευση έγινε στη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου στο Παρίσι, με θέμα "Future Workplaces", και υπενθυμίζεται ότι ο σχετικός κατάλογος των 100 καλυτέρων εταιρειών περιλαμβάνει:

- 25 Πολυεθνικές επιχειρήσεις. Κριτήριο για να ενταχθεί μια εταιρεία σε αυτή τη λίστα είναι να έχει διακριθεί σε τουλάχιστον 3 Ευρωπαϊκές χώρες την τρέχουσα χρονιά.

-25 Μεγάλες Επιχειρήσεις (με περοσσότερους από 500 εργαζόμενους)

- 50 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (από 50 έως 500 εργαζόμενους)

Εφέτος στην έρευνα "Best Workplaces" συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν 1.380 εταιρείες από όλη την Ευρώπη για την αξιολόγηση του εργασιακού τους περιβάλλοντος. Με τη συμμετοχή 1,5 εκατομμυρίου εργαζόμενων στην Ευρώπη, η έρευνα αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη στο είδος της σε σχέση με το εργασιακό περιβάλλον.

Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση στην αγορά εργασίας, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι εταιρείες που διακρίνονται ως Best Workplaces αυξάνουν συνεχώς το προσωπικό τους. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, οι εταιρείες αυτές άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας και προσέλαβαν 14.000 εργαζόμενους.

Κάποια άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά που αφορούν αυτές τις εταιρείες είναι τα εξής:

· Κατά μ.ο. οι εταιρείες που διακρίθηκαν ως Best Workplaces Europe λαμβάνουν κάθε χρόνο 8,4 βιογραφικά για κάθε υπάλληλο που απασχολούν.

· Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των εργαζομένων τους, παρέχουν κατά μ.ο. 76 ώρες εκπαίδευση το χρόνο σε κάθε άτομο που απασχολούν

· Το 1/3 των εταιρειών που διακρίθηκαν φέτος έχουν ως έδρα τη Γερμανία, τη Δανία και την Ιρλανδία

Τα ειδικά βραβεία που απονέμει κάθε χρόνο το Great Place to Work® αναφορικά με τις καλύτερες πρακτικές ανθρώπινου δυναμικού, δόθηκαν φέτος στις εξής εταιρείες:

PepsiCo, Ιρλανδία (Φροντίδα στον Εργαζόμενο)

McDonald's, Ιρλανδία (Ανάπτυξη Προσωπικού)

Elica, Ιταλία (Έμπνευση - Εμψύχωση Προσωπικού)

Pipelife, Φινλανδία (Αμφίδρομη Επικοινωνία)

Cisco Systems Europe (Πληροφόρηση - Επικοινωνία)