05 Μαΐου 2011

Προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά από παντού: Υψηλά πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν!!!

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για όσους δεν συμμετάσχουν στην απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών του 2011, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλους και θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν απογραφούν.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο star.gr η γενική διευθύντρια Ερευνών της Στατιστικής Αρχής Αθανασία Ξενάκη, προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ για την παράβαση της υποχρεωτικότητας, ενώ με πρόστιμα κινδυνεύουν και οι ίδιοι οι απογραφείς, που κυμαίνονται από 10.000 έως 200.000 ευρώ και μπορούν να επιβληθούν σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει την εμπιστευτικότητα.

Όπως έχει ανακοινωθεί , όλοι οι εργαζόμενοι για την απογραφή θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και το όνομα τους, καθώς και με το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Οι πολίτες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.

Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά, ενώ για πρώτη φορά δεν θα απαιτείται η παρουσία όλων των μελών μιας οικογένειας αλλά τουλάχιστον ενός, που θα μπορεί να απογράψει και τους υπόλοιπους. Αίσθηση πάντως προκαλεί ότι ελάχιστες μέρες πριν την απογραφή, το επίσημο site της παραμένει ανενεργό, παρόλο που αυτό έχει επισημανθεί από τους ιθύνοντες του υπ. Οικονομικών προς την αρμόδια εταιρεία.

star.gr