28 Μαΐου 2011

Συνέντευξη Χ. Σταϊκούρα, στον Τύπο της Κυριακής

Η ΝΔ δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς από μια κυβέρνηση η οποία και έχει την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα, τονίζει σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας.

Ο βουλευτής Φθιώτιδος επισημαίνει πως η εφαρμοζόμενη πολιτική όχι μόνο δεν επιλύει, αλλά επιβαρύνει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, υπερασπιζόμενος τις θέσεις που έχει καταθέσει στο Ζάππειο ο Αντώνης Σαμαράς.

"Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού αποκαλύπτουν το ναυάγιο της εφαρμοζόμενης πολιτικής", τονίζει χαρακτηριστικά και επισημαίνει πως "είναι προφανές πως δεν μπορούμε να συναινέσουμε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός αποδεδειγμένα λανθασμένου μίγματος οικονομικής πολιτικής".

Ο κ. Σταϊκούρας καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τα λάθη της και να προσεγγίσει με ευθύνη την πρόταση της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι αυτή που ευθύνεται για τη διαμόρφωση μη δημιουργικού εσωτερικού πολιτικού κλίματος, από την περίοδο που ασκούσε το ρόλο της αντιπολίτευσης και για την παρόξυνση του δημοσιονομικού προβλήματος που παρέλαβε. Παράλληλα, υπενθυμίζει πως η τρόικα στην Ιρλανδία δέχτηκε την αλλαγή όρων του Μνημονίου στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί και αυτή προς αυτή την κατεύθυνση. " Γιατί να μην μπορούμε και εμείς να διαπραγματευτούμε όρους του Μνημονίου;" διερωτάται ο κ. Σταικούρας, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να πράξει κάτι τετοιο.