29 Μαΐου 2011

Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΖΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με προσωπική παρέµβασή του ο Πρόεδρος της Ν.∆. κ. Αντώνης Σαµαράς έθεσε την Kυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών τους για την αύξηση της εγκληµατικότητας και για την εγκατάλειψη του µέσου πολίτη που κινδυνεύει καθηµερινά. Στην ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει ότι το πρόβληµα γίνεται αισθητό σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όµως επικεντρώνεται περισσότερο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος της Ν.∆. τονίζει ότι: «Ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς κυκλώµατα εκµετάλλευσης ναρκωτικών, πορνείας, λαθροµεταναστών και εκβιαστών έχουν καταστήσει συγκεκριµένες γειτονιές της πόλης απροσπέλαστες για τους πολίτες και ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους ανυποψίαστους τουρίστες».

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε µε ηµίµετρα και υποσχέσεις να αµβλύνει την κακή εικόνα που παρουσιάζει και σε αυτόν τον τοµέα. Το Υπουργικό Συµβούλιο ανακοίνωσε στις 16.5.2011 κάποια µέτρα, αλλά οι Έλληνες παραµένουν δύσπιστοι. Η Κυβέρνηση και τα µέτρα της δεν µάς πείθουν:

Α) ∆ιότι σε όλους τους τοµείς έχουν αποδειχθεί ανίκανοι και αναποτελεσµατικοί.
Β) ∆ιότι ορισµένοι Υπουργοί της µε πρώτο τον αρµόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή καταδιώκονται ακόµη από αριστερίστικα σύνδροµα κατά της Αστυνοµίας, την οποία θεωρούν «αντιδηµοκρατική». Άλλο πράγµα είναι το να καταδικάζεις τα µεµονωµένα και απαράδεκτα περιστατικά υπερβολικής βίας από µερικά όργανα της τάξης και άλλο είναι να απαξιώνεις όλο το Σώµα των Αστυνοµικών όπως κάνει ο κ. Παπουτσής. Αντί να τους ενθαρρύνει τους κατηγορεί και τους αποθαρρύνει.
Γ) ∆ιότι µε πρόσχηµα το Μνηµόνιο η Κυβέρνηση περικόπτει ακόµη και απαραίτητες και ευαίσθητες δαπάνες. Έτσι τα περιπολικά της Αστυνοµίας κινδύνευσαν αν µείνουν χωρίς καύσιµα λόγω έλλειψης οικονοµικών πόρων. Οι Αστυνοµικοί που περιπολούν µε δίκυκλα αναγκάζονται να αγοράζουν από την τσέπη τους τα κράνη τους. Με την επικρατούσα µιζέρια η Αστυνοµία καταδικάζεται να είναι ελλιπώς εξοπλισµένη, άρα εκτεθειµένη στους καλύτερα εξοπλισµένους κακοποιούς.
∆) ∆ιότι η Κυβέρνηση διστάζει να παραδεχθεί τη σηµαντική συµµετοχή των παρανόµων µεταναστών στην αύξηση της εγκληµατικότητας. Με το νόµο για ταχεία χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στον κάθε ταλαίπωρο που βρέθηκε τυχαία στην Ελλάδα ο κ. Γ. Παπανδρέου καθιστά τη χώρα µας ελκυστικό τόπο για µετανάστες από όλη την Υφήλιο. Αντιθέτως αν πραγµατικά ήθελε τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας του Έλληνα πολίτη θα έπρεπε να κάνει πολύ πιο αυστηρή τη νοµοθεσία περί ιθαγενείας.
Ε) ∆ιότι οι ανακοινώσεις για τη δηµιουργία 14 κέντρων µεταναστών σ’ όλη την Ελλάδα (εκ των οποίων τα 3 στο νόµο Έβρου) έγιναν χωρίς διαβούλευση µε τους θεσµικούς και χωρίς να ζητηθεί η γνώµη των τοπικών κοινωνιών.

Την ευθύνη για όσα συµβαίνουν αυτές τις µέρες στο κέντρο της Αθήνας την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Και φυσικά ας µην ξεχνούµε τα αντίστοιχα προβλήµατα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Ηγουµενίτσα, στον Έβρο και σε όλη την Επικράτεια.