17 Μαΐου 2011

Αυστραλία: Σειρά-ύμνος για την Πελοπόννησο σε αυστραλιανό κανάλι, αφιέρωμα μιας μάνας στο γιο που έχασε

http://www.tvcentral.com.au/wp-content/uploads/2011/05/Lyndey-Blair%E2%80%99s-Taste-of-Greece-300x292.jpgΜια γαστρονομική εκπομπή-ύμνος στην ελληνική κουζίνα και τον ελληνικό τουρισμό θα αρχίσει να μεταδίδεται, σε λίγες μέρες, στο κανάλι «SBS». Στον απόηχο της τραγικής είδησης που αφορά τον θάνατο του γιου της Μπλερ, Μίλαν, τον προηγούμενο μήνα, η τηλεοπτική σειρά «Blair’s taste of Greece» θα ξεκινήσει να προβάλλεται αποκλειστικά στο «SBS ΟΝΕ» την Πέμπτη 26 Μαΐου 2011, στις 8 μ.μ.

Η σειρά των επτά επεισοδίων θα μεταδοθεί νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν, ως απότιση φόρου τιμής στον 29χρονο Μπλαίρ Μίλαν, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 από οξεία λευχαιμία μυελού των οστών. «Ήταν ο πιο θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ και ήταν χαρά και ευτυχία να είμαι η μητέρα του. Ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει πραγματικά τον χαμό του» δήλωσε η μητέρα του, Λίντεϊ.

http://www.nakedflameproductions.com/photos/mrcp9tjzv.jpgΑναζητώντας μαγειρικές απολαύσεις, περιπέτεια και αρχαιότητες, η Λίντεϊ και ο Μπλερ περιόδευσαν στην Πελοπόννησο με κινηματογραφικό συνεργείο το 2010. Τα γυρίσματα της εκπομπής θα μεταδοθούν, σε λίγες ημέρες, από το αυστραλιανό κρατικό κανάλι.

Μάνα και γιος ταξιδεύοντας στην Πελοπόννησο μαγειρεύουν, τρώνε, πίνουν και συναναστρέφονται με τους ντόπιους. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς μέσα από την εκπομπή προβάλλονται οι ομορφιές της Πελοποννήσου, η ιστορία της, η κουζίνα της, τα οινοποιεία της, οι παραγωγοί της, οι εστιάτορες της, οι άνθρωποι της.

http://www.whatsonningbo.com/news_images/35b0a509bdf37421_2.jpg«Ήταν ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό. Αναζητούσαμε γεύσεις σαν τρελοί» είπε η Λίντεϊ ενώ ο γιος της, λίγο πριν πεθάνει, είπε. «Με τη μητέρα μου δεν υπάρχει ούτε μια βαρετή στιγμή. Στην Πελοπόννησο η σχέση μας έφτασε σε ένα άλλο επίπεδο».

Κατά την επίσκεψη και τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο, οι δύο παρουσιαστές εξερεύνησαν αρχαιολογικούς χώρους, μαγείρεψαν παραδοσιακά πιάτα με τοπικά προϊόντα και συνομίλησαν με γνωστούς σεφ της κάθε περιοχής. Κεντρική θέση έχει το ελληνικό ούζο, του οποίου η ίδια η παρουσιάστρια δηλώνει λάτρης, παραθέτοντας πληθώρα πληροφοριακών στοιχείων για την ιστορία και τον τρόπο παραγωγής του συγκεκριμένου ηδύποτου, ενώ και μετά την επιστροφή της στην Αυστραλία τονίζει ότι εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις για τους Αυστραλούς καλεσμένους της.