03 Μαΐου 2011

Ερώτηση του Π. Παναγιωτόπουλου προς τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την απομάκρυνση του Έλληνα πρόξενου από τη Κορυτσά

http://www.neb.gr/files/images/+%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CF%82%5B1%5D_0.jpgΕρώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για την απομάκρυνση του Θεόδωρου Οικονόμου-Καμαρινού από τη θέση του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Κορυτσά κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ερωτά, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν «στη διακοπή της τριετούς θητείας ενός ευσυνείδητου στελέχους της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας», που όπως τονίζει, «σε δύσκολους καιρούς έκανε «μέχρι κεραίας» το καθήκον του, υπερασπιζόμενος τα δίκαια της ελληνικής εθνικής μειονότητας».

Ακόμα ζητά να μάθει αν αληθεύουν πληροφορίες ότι «κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα επισκέφθηκε το Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών και εξέφρασε την αποδοκιμασία της Αθήνας για τις δηλώσεις που έκανε στη Κορυτσά ο Γενικός μας Πρόξενος».