19 Μαΐου 2011

Ανίκανος ο Παπακωνσταντίνου: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για πρόσληψη συμβούλου για την αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού!

http://img104.mytextgraphics.com/photolava/2007/06/12/balladestoubasili-46sg9tsfx.jpgΣτην ματαίωση του ανοικτού διαγωνισμού που αφορούσε στην πρόσληψη συμβούλου για την εφαρμογή μέτρων πάταξης της γενικευμένης φοροδιαφυγής και επίτευξης βιώσιμης φορολογικής συμμόρφωσης προχώρησε ο Παπακωνσταντίνου (στη φώτο βλέπετε τον άλλο Παπακωνσταντίνου αλλά είπαμε ότι είναι το ίδιο μιας και από οικονομία έχουν τις ίδιες γνώσεις), λόγω της κατάθεσης περιορισμένων και μη συγκρίσιμων μεταξύ τους προσφορών.

Σημειώνεται πως η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών είχε ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου 2010 τη διαβούλευση για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,67 εκατ. ευρώ και βάσει της προκήρυξης το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί εντός 15 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό το σχέδιο δράσης -που αποτελεί μέρος των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του Μνημονίου- θα έπρεπε να υλοποιηθεί με τη δημιουργία μιας ειδικής, για τον συγκεκριμένο σκοπό, δομής διαχείρισης έργου εντός του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα παρέμενε ενεργή έως τις αρχές του 2012, οπότε θα ενσωματωνόταν στη νέα δομή οργάνωσης της φορολογικής διοίκησης.

Ωστόσο, η ακύρωση του διαγωνισμού -που θα επαναπροκηρυχθεί στο επόμενο διάστημα- καθυστερεί σοβαρά τον προγραμματισμό του υπουργείου, ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς πως το έργο απαιτεί 15 μήνες για την ολοκλήρωσή του.