25 Μαΐου 2011

Ριζικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που "θα φέρουν τα πάνω κάτω" η επιδίωξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ξεκινά την Παρασκευή

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/dimokratiki_simaxia.jpgΤο σύνθημα, τη διαφημιστική καμπάνια και το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρουσίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιάννης Οικονόμου. Κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου είναι το "Ανατροπή στην Πράξη" και, όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ριζικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

"Να φέρουμε τα πάνω κάτω", είπε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά προτείνει τη σύγκρουση με αντιλήψεις και νοοτροπίες του χθες.

Η διαφημιστική καμπάνια του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έχει δύο σκέλη. Σποτάκια στο διαδίκτυο και στο ραδιόφωνο. Τα ραδιοφωνικά μηνύματα αφορούν πέντε τομείς: Την εθνική συνεννόηση, τη μείωση του κράτους, τη φορολογία και τη φοροδιαφυγή, το συνδικαλισμό, καθώς και την οικονομική κατάσταση, με το συγκεκριμένο σποτ να ακούγεται και η φράση "Λεφτά δεν υπάρχουν".

Στο διαδίκτυο υπάρχουν 17 σποτάκια, στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει "το κομματοσκύλο". Πρόκειται για φιγούρα που συμβολίζει "την Ελλάδα του βολέματος, των συντεχνιών, του λαϊκισμού, της κρατικοδίαιτης ανάπτυξης, του παρασιτισμού". Σε κάθε θεματική ενότητα "το κομματόσκυλο" λέει μία φράση και από κάτω μπορεί ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του κόμματος να δει τις σχετικές θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τέτοια σποτάκια υπάρχουν για το ρουσφέτι, τη φορολογία, το δικομματισμό, το ΕΣΥ, τον ιδιωτικό τομέα, το μεγάλο και σπάταλο κράτος, την περαίωση, τη γραφειοκρατία, το συνδικαλισμό, τη διαφθορά, τα ελλείμματα, την ατιμωρησία-ανομία, το πανεπιστημιακό άσυλο, τη χρηματοδότηση των κομμάτων κ.α.

"Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τον πολιτικό μας λόγο μιλώντας μια γλώσσα που δεν είναι ξύλινη", δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Το σώμα των συνέδρων αποτελείται από 1350 μέλη. Την Παρασκευή 27 Μαΐου θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και ξένων αντιπροσωπειών. Έχουν ήδη απαντήσει θετικά και θα παραβρεθούν ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και πρόεδρος του κόμματος Φιλελευθέρων κ. Φέρχοφσταντ, ο πρόεδρος της Κ.Ο των Φιλελευθέρων στο ευρωκοινοβούλιο κ. Νάιτς, ο επικεφαλής των Ολλανδών Φιλελευθέρων κ. Μπάαλεν, ο βουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης και εκπρόσωποι κυπριακών κομμάτων.

Στις 20.00 της Παρασκευής θα μιλήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθούν ψηφοφορίες ηλεκτρονικά για τις θέσεις, την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό του κόμματος. Για παράδειγμα θα γίνει ψηφοφορία αν η Δημοκρατική Συμμαχία θα προτείνει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό ή τη Βουλή.

Την Κυριακή στις 12.00 η Ντόρα Μπακογιάννη θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για εκλογή προέδρου κόμματος και Κεντρικής Επιτροπής η οποία θα προταθεί να έχει 150 μέλη.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος λέγοντας ότι "λύση δεν είναι στην κατεύθυνση μιας διαδικασίας που θα ζητήσει από τους πολίτες ένα ξερό "ναι" ή "όχι" σε ασαφή ερωτήματα. Η λύση είναι στην κατεύθυνση μείωσης του κράτους και αλλαγής της φορολογικής πολιτικής ώστε να υπάρχουν μικρότεροι φόροι που θα πληρώνουν όλοι", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.