17 Μαΐου 2011

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών για την αξιολόγηση, τις μετατάξεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup και το κυβερνητικό σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Απολύσεις μέσω μετατάξεων!"

"Κερκόπορτα των απολύσεων σε ΔΕΚΟ, Οργανισμούς (ΝΠΙΔ), κρατικές τράπεζες και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα νέο σύστημα μετατάξεων, άνοιξε χθες μιλώντας για πρώτη φορά γι' αυτό το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο"

"Χίλιοι αστυνομικοί σε καθημερινές περιπολίες με αύξηση του ωραρίου εργασίας τους. Εβδομαδιαίες επιχειρήσεις - 'σκούπα'. Μείωση φόρων μεταβίβασης από 10% σε 3%. Χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες. Εκπτωση φόρου 80% σε αναπλάσεις κατοικιών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το μπλόκο στην 5η δόση και στο νέο δάνειο μας σπρώχνουν ολοταχώς σε στάση πληρωμών"

"Προπομπό εφιαλτικών εξελίξεων, που θα επιταχύνουν το τετέλεσται της πτώχευσης, συνιστά το ντε φάκτο μπλόκο στην αναδανειοδότηση της Ελλάδας που προβάλλουν οι περισσότερες κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέσω ΑΣΕΠ- Βόμβα του υπουργού Εσωτερικών για την... αξιολόγηση των υπαλλήλων"

"Το μαρτύριο της σταγόνας για τον "θάνατο" (δηλαδή τις απολύσεις) και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ, έχει επιλέξει η κυβέρνηση για τους δημοσίους υπαλλήλους".

ΕΘΝΟΣ: "Ντιρεκτίβα για συναίνεση από Βρυξέλλες"

"Νέα δραματική τροπή πήραν αργά χθες τη νύχτα οι διαβουλεύσεις για το "ελληνικό πρόβλημα" καθώς οι δύο ισχυροί άνδρες του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ και Ο. Ρεν ζήτησαν την έγγραφη συμφωνία και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νέο πρόγραμμα για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: Θα ξεσηκωθεί το "ρέμπελο" και θα μας καταστρέψει!..."

"Σαφώς ο Πατροκοσμάς είχε προβλέψει τα τεκταινόμενα, σήμερα, με τους λαθρομετανάστες "μας". Χρησιμοποιώντας, μάλιστα τη λέξη "ρέμπελο" σαφέστατα εννοεί τους εκτός ελέγχου πλέον "εξεγερμένους" από κάθε σημείο του ορίζοντος εισβολείς στην, άλλοτε,, τόσο ήσυχη από τέτοια φαινόμενα χώρα μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Καυτό 20ήμερο σφραγίζει την τύχη του Παπανδρέου και της χώρας"

"Ακόμη πιο δύσκολη η συμφωνία για την πέμπτη δόση του δανείου και την επιμήκυνση της αποπληρωμής του. Φόβοι για επιβολή ακόμη πιο σκληρού πακέτου μέτρων και πιέσεις για υποθήκευση δημόσιας περιουσίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Χοντρός εκβιασμός για ξεπούλημα εδώ και τώρα"

"Παπακωνσταντίνου: μας απέρριψαν τα μέτρα 2011-2015 και ζητούν συναίνεση για νέα πιο... συγκεκριμένα. Γιούνκερ: Αν επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις τότε η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους... παίζεται!"

ΕΣΤΙΑ: "Ωρα της αλήθειας για την Ελλάδα- Πώς επιδρά η προφυλάκισις Στρως-Καν"

"Γράψαμε χθες ότι η υπόθεσις του ήδη προφυλακισθέντος Ντομινίκ Στρος-Καν από τις αμερικανικές αρχές αποτελεί δυσμενή εξέλιξη για την Ελλάδα. Και πράγματι. Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε στηρίξει εμπράκτως τη χώρα μας...".

Η ΑΥΓΗ: "Ξεπουλήστε και βλέπουμε... Ωμός εκβιασμός από την τρόϊκα"

"Εντείνονται οι πιέσεις από την τρόικα για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και απολύσεις στο Δημόσιο. Θετικά αποκρίνεται η κυβέρνηση. Χθες συνεδρίασε το Eurogroup παρουσία εκπροσώπων της τρόικας, σήμερα το Ecofin, τον Ιούνιο οι αποφάσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Απολύσεις μέσω... ΑΣΕΠ"

"Από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται από τον ευρύτερο στο στενό δημόσιο τομέα, αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της είναι "όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο να μη συνεχίσουν να επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ε.Ε. θέτει ως όρο και τη συναίνεση"

"Τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως της Ν.Δ. για τους στόχους του Μνημονίου και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων θέτει ως προϋπόθεση η Ευρωζώνη στην Ελλάδα για να συμφωνήσει στη χορήγηση νέου δανείου που θα "ξεμπλοκάρει" και την εκταμίευση της 5ης δόσης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς θα γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο"

"Με πρόσχημα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών έρχεται κύμα απολύσεων με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού που ετοιμάζει ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Δέσμη μέτρων για την... χαμένη ψυχή της Αθήνας"

"Δέσμη μέτρων για την ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του υπουργικού αλλά και του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν χθες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επιβάλλουν πιο άγριες θυσίες σε εισόδημα, εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα"

"ΚΚΕ: Μονόδρομος για να σταματήσει να πληρώνει ο λαός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης, για ριζικές αλλαγές προς όφελος του λαού και όχι του κεφαλαίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Απολύσεις μέσω ΑΣΕΠ"

"Μηχανισμό αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα καθιερώνει η κυβέρνηση, ανοίγοντας τον δρόμο και για απολύσεις, αν οι εργαζόμενοι δεν κριθούν ικανοί για τον στενό δημόσιο τομέα".

City Press:."Κακοπληρωτής το Δημόσιο"

"Απαιτεί συνέπεια από τους φορολογούμενους, ενώ προκαλεί με την ασυνέπειά του. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπέρασαν τα 6 δισ. ευρώ το Μάρτιο, από 5,5 δισ. το Φεβρουάριο. Σημαντικοί κλάδοι και πολλές επιχειρήσεις πλήττονται από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σε κλοιό ΙΧ- ρύπων- Στους δρόμους η Θεσσαλονίκη αναστενάζει"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Υπάρχει άλλος δρόμος- Μήνυμα αισιοδοξίας του Αντώνη Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ζήτημα... για επιμήκυνση του χρέους στο Eurogroup"

"Την πολιτική βούληση για νέα χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας εξέφρασαν χθες πολλές χώρες της ευρωζώνης, υπό τον όρο της δέσμευσης της κυβέρνησης για εφαρμογή πρόσθετων μέτρων και την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " "Κλείδωσαν" τα νέα μέτρα- Οι Βρυξέλλες ζητούν συναίνεση από ΝΔ"

"Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε στο Eurogroup η συζήτηση για την Ελλάδα. Ο Ζ. Γιούνκερ διέψευσε τα σενάρια για "κούρεμα" του χρέους, λέγοντας ότι δεν είναι επιλογή μας, ωστόσο δεν θα απέκλειε αναδιάταξη (reprofiling) σε συγκεκριμένη κατεύθυνση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τρία σενάρια για το χρέος στο τραπέζι του Eurogroup”

"Αναδιάταξη (reprofiling) ή επιμήκυνση χρέους αλλά και πρόταση περί "εθελοντικών" διμερών δανείων έχουν μπει επισήμως πλέον στο ευρωπαϊκό τραπέζι, στο πλαίσιο του "plan B” για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκό χέρι βοήθειας και ασφυκτικές δεσμεύσεις"

"Σε αντάλλαγμα τη δέσμευση της κυβέρνησης για επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, οι εταίροι της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ θα προχωρήσουν σε νέα στήριξη της Ελλάδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ