22 Ιουνίου 2011

Την προσωρινή αποχώρηση της ΝΔ από τη συνεδρίαση προκάλεσε ο Πάγκαλος που είπε ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση ήταν η δικιά τους το 1981!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZWDGcm5wQwRqeIGc7IsaK-qT4nDFQDCTLb-tT8z8B-XNu84liLahnmAkxe8_wjRSOOiP2lQKsVbBarQ3b6sadCZzDBTBJuPlfRsFut59IDgoMSBTrYHgE4jwSDcEm_8Qn11YQrdC1KwI/s1600/pagkalos44.jpgΠήρε την αναμενόμενη ψήφο εμπιστοσύνης η Κυβέρνηση του ΓΑΠ, ωστόσο το γεγονός της ημέρας ήταν πάλι το καραγκιοζιλίκι του Πάγκαλου ν' αναφέρει ότι το 1981 η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου ήταν η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως του ελληνικού κράτους, κάτι που προκάλεσε ένταση στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για ανανέωση της εμπιστοσύνης και οδήγησε σε προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών της ΝΔ από την αίθουσα, στην οποία επέστρεψαν 15 λεπτά αργότερα.

Με την επιστροφή της ΝΔ στην αίθουσα, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε αμέσως το λόγο για να πει: «Έπεσε σήμερα το πολυδιαφημισμένο προσωπείο της συναίνεσης του ΠΑΣΟΚ. Μας πήγε ο κ. Πάγκαλος 30 χρόνια πίσω για να μας πει ότι ήρθε η Δημοκρατία όταν βγήκε το κόμμα του. Τότε δεν γεννήθηκε μια Δημοκρατία, κύριε Παπανδρέου. Γεννήθηκε η δημοκρατία του Κ. Καραμανλή. Εμείς δεν φύγαμε από πείσμα, αλλά για να συμβολίσουμε ότι η ΝΔ προστατεύει τη Δημοκρατία και τους θεσμούς, δεν δέχεται τους συκοφάντες και αντιδρά σε απαράδεκτες πρωτοβουλίες. Σήμερα είναι μαύρη μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

Προηγουμένως ο Πάγκαλος είπε στην ομιλία του ότι με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ υπήρξε «η πρώτη ανεμπόδιστη κι αναμφισβήτητη εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας με 48% του ελληνικού λαού» και αναφέρθηκε στο καθεστώς των κοινωνικών φρονημάτων που ίσχυε παλαιότερα.

Στις αναφορές αυτές αντέδρασε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας, ο οποίος με το πέρας της ομιλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης πήρε τον λόγο για να ζητήσει από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει αμέσως τονίζοντας: «Δεν μπορεί να λέει ότι η Δημοκρατία ήρθε στον τόπο το 81. Θα αποχωρήσουμε από την αίθουσα».

«Είπα χωρίς εσωτερικούς και χωρίς άλλους εξαναγκασμούς. Το 74 ψηφίσαμε ελευθέρως. Μην μου πείτε ότι δεν επηρέαζε τους ψηφοφόρους το "Καραμανλής ή τανκς;" Η εκλογή του 63 και του 64 ανετράπη το 65 κατά τον γνωστό τρόπο, το 61 ήταν η εκλογή βίας και νοθείας, το 58 ήταν το ειδικό εκλογικό σύστημα με αναλογική στις μεγάλες πόλεις…» απάντησε ο κ. Πάγκαλος, πυροδοτώντας την αποχώρηση της ΝΔ.

Η πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ότι «ήταν ένα μεγάλο λάθος η ιστορική αναδρομή την ώρα που ο τόπος έχει ανάγκη να μιλήσουμε για το μέλλον», δεν ωφέλησε.

Την ίδια ώρα από την θέση του σηκώθηκε ο ΓΑΠ, παρακαλώντας την ΝΔ να μην αποχωρήσει λέγοντας: «Θέλετε αφορμή να φύγετε; Μπορεί να υπήρξε παρεξήγηση, μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές ερμηνείες της Ιστορίας, κανένας δεν είπε ότι το 1974 δεν ήρθε μια Δημοκρατία στη χώρα μας, με τις όποιες αδυναμίες. Αλλά το 81, μετά από δεκαετίες αποστασιών και δικτατοριών, ήρθαν οι καταπιεσμένες κοινωνικές τάξεις στην εξουσία. Το 1964 και 1965 υπήρξαν οι γνωστές περιπέτειες της χώρας».

Απευθυνόμενος προς την αποχωρώσα πτέρυγα της ΝΔ, ο Γιωργάκης πρόσθεσε: «Μην δίνετε αφορμή ότι με το παραμικρό είσαστε έτοιμοι να συγκρουστείτε και δίνουμε τέτοια εικόνα στο εξωτερικό. Αυτό αποδεικνύει σκοπιμότητα».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος επαίνεσε την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου «να ανακαλέσει στην τάξη επί της ουσίας τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεώς του», ενώ ζήτησε να στηθεί ανδριάντας του Κ. Καραμανλή στο προαύλιο της Βουλής. «Η Δημοκρατία ήρθε το 1974 και την εμπέδωσε ο Κ. Καραμανλής στις 23 Ιουλίου που ήρθε και ένα μήνα μετά όταν ήρθε ο Ανδρέας Παπανδρέου», είπε ο κ. Καρατζαφέρης και καταλόγισε μεγάλο ατόπημα στον κ. Πάγκαλο.