14 Ιουνίου 2011

Χρύσανθος Λαζαρίδης για το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος για πρόωρες εκλογές

«Ο λόγος που δε ζητάμε εκλογές, δεν είναι ούτε επειδή φοβόμαστε, ούτε επειδή δεν θέλουμε», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης συνέδεσε το θέμα των πρόωρων εκλογών και το ενδεχόμενο υποβολής σχετικού αιτήματος από την αντιπολίτευση, με το γεγονός ότι η χώρα "είναι πρωτοσέλιδο στον διεθνή τύπο, στα διεθνή fora", επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο "πολιτικά και κοινωνικά" συνιστά "κεντρικό ζήτημα".

«Εμείς», συμπλήρωσε ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, «θα θέλαμε να είμαστε σε θέση να ζητήσουμε εκλογές γιατί βλέπουμε κι εμείς την αγωνία της χώρας αυτής. Δε θέλω να μπω στη συζήτηση αυτή γιατί δε θέλω να βλάψω τη χώρα μου. Αλλά αυτή τη στιγμή την επίπτωση που μπορεί να έχει αυτό στις διεθνείς αγορές και να γυρίσει μπούμερανγκ στην Ελλάδα, εγώ δεν μπορώ να την ξέρω. Εσείς την ξέρετε; Μπορεί να είναι χαοτική».

Αναφερόμενος στις ενδεχόμενες συναντήσεις επιτελών της ΝΔ με το υπουργείο Οικονομικών είπε: «Οποιαδήποτε διευκρίνιση θέλουν επ’ αυτού που λέμε, εμείς είμαστε στη διάθεσή τους και τώρα και χθες και προχθές και αύριο. Εφόσον όμως έχουν υιοθετήσει τα μέτρα που έχουν υιοθετήσει δεν ξέρω τι νόημα θα έχει όλο αυτό. Εκτός αν πάνε για επαναδιαπραγμάτευση οπότε φαίνεται να έχει πολύ περισσότερο νόημα».