03 Ιουνίου 2011

Αυστρία: Ο Έλληνας πρέσβης απευθύνει έκκληση για κατευνασμό της "ανθελληνικής υποδαύλισης"

Την ανησυχία του για το αρνητικό κλίμα που καλλιεργούν κατά της Ελλάδας συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης στην Αυστρία, εκφράζει σε σημερινές δηλώσεις του στην ευρείας κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ" ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστρία, Παναγιώτης Ζωγράφος, απευθύνοντας συγχρόνως έκκληση για κατευνασμό της "ανθελληνικής υποδαύλισης".

Όπως τονίζει ο κ. Ζωγράφος, σε συνομιλία με την αρμόδια εξωτερικής πολιτικής της εφημερίδας, Μαργκαρέτα Κοπάινιγκ, η υποδαύλιση αυτή κατά της Ελλάδας δηλητηριάζει γενικά την ατμόσφαιρα κατά του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρώ και, κατά τη γνώμη του, αυτή η στάση εξυπηρετεί μόνον αυτούς τους κύκλους που θέλουν ούτως ή άλλως να αποσπάσουν οφέλη προβάλλοντας αντιευρωπαϊκά συνθήματα και να κερδοσκοπήσουν με το ευρώ.

"Δεν πρέπει να δοθεί βήμα στο λαϊκισμό μέσω του οποίου θα λοιδορείται αδιάκριτα ο ελληνικός λαός", αναφέρει χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως το να γίνονται ανεύθυνες και ακόμη και κακεντρεχείς γενικεύσεις οδηγεί στην υποδαύλιση του λαϊκισμού.

Ο Έλληνας πρέσβης θεωρεί ότι το "Άλφα και το Ωμέγα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος" είναι η αλληλεγγύη και πως "κάποιον που έχει σωριαστεί στο έδαφος ορισμένοι τον ποδοπατούν μέχρι θανάτου" και αυτή η στάση είναι "πολύ επικίνδυνη", διότι δεν πρόκειται μόνο για την εικόνα της Ελλάδας αλλά προπάντων για τη στάση απέναντι στο σύνολο της Ευρώπης.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τα Μέσα Ενημέρωσης πρέπει να ενημερώνουν αναλυτικά για την Ελλάδα και πως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η Ελλάδα έχει αποπληρώσει μέχρι τώρα όλα τα χρέη της κανονικά και καταβάλλει υψηλούς τόκους για τα δάνειά της.

Όπως σημειώνει, αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να ληφθούν από την Ελλάδα όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όμως θα πρέπει να της δοθεί ο χρόνος για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Ικανοποίηση εκφράζει ο Έλληνας πρέσβης για το γεγονός ότι η αυστριακή κυβέρνηση τάσσεται πιο δυναμικά υπέρ του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος και προσθέτει πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσει μια φιλοευρωπαϊκή εκστρατεία σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας με τις δηλώσεις του Έλληνα πρέσβη στην Αυστρία, υπογραμμίζεται ότι ανήσυχη για την υποδαύλιση κατά της Ελλάδας είναι και ολόκληρη η ελληνική Κοινότητα Αυστρίας με περίπου 5.000 Έλληνες, ο μισός αριθμός των οποίων ζουν στη Βιέννη. Πολλοί από αυτούς είναι επιστήμονες και επιχειρηματίες, οι οποίοι βιώνουν μια απώθηση και ορισμένοι από αυτούς μιλούν πιο ξεκάθαρα υποστηρίζοντας πως υπάρχει ένας "λανθάνων ρατσισμός".