07 Ιουνίου 2011

Απάντηση Ρεν σε ερώτηση του Χουντή: "Υπάρχει κενό αξιοπιστίας της Ελλάδας-Πολλά δεν έγιναν-Υπάρχουν αμφιβολίες από Υπουργούς άλλων κρατών της Ε.Ε"!!

Ερώτηση προς τον κ. Όλι Ρεν ο οποίος εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα πιέζει συνεχώς τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να αποδεχτούν από κοινού το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμα Πρόγραμμα απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η απάντηση του Όλι Ρεν ήταν κόλαφος για την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που ήρθε δήθεν για να αυξήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και κατάφερε μέσα σε 1 χρόνο να την κάνει διεθνώς ρεζίλι όπως λέει και ο ίδιος ο Ρεν!!

Πιο συγκεκριμένα ο Ρεν απάντησε τα εξής :

« Το καθήκον μου δεν είναι να ελέγχω. Η δουλειά μου είναι να πείσω τα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, ούτως ώστε να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες. Το καθήκον μου δεν είναι πάντα εύκολο διότι υπάρχει ένα κενό αξιοπιστίας που, ακόμα, αφορά την Ελλάδα, παρόλο που τον πρώτο χρόνο υπήρχε σημαντική πρόοδος όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή [Θυμίζω ότι σε βίντεο που είχαμε βάλει πριν μερικές μέρες ο Μαρκεζίνης είχε πει τα ίδια: "Ενώ τον πρώτο χρόνο οι ευρωπαίοι είχαν πιστέψει στον ΓΑΠ, τους τελευταίους έξι μήνες έχουν απογοητευθεί πλήρως και δεν θέλουν ούτε να ακούνε το όνομά του"... ενώ ο Καμπουράκης στο MEGA στις 2.06 είπε επί λέξη: "Κανένας ξένος ηγέτης δεν θέλει να φωτογραφηθεί με τον ΓΑΠ"!!!]. Πολλά πράγματα δεν έγιναν σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Μνημόνιο, και γι αυτό υπάρχουν πολλές αμφιβολίες από τους υπουργούς των άλλων κρατών μελών, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα διακομματική συναίνεση και πιστεύω είναι, ακόμα πιο βάσιμο, ειδικά όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας, τότε κάποιος θα υπέθετε ότι χρειάζεται εθνική ενότητα για να σώσει την οικονομία της χώρας. Αφού έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, γιατί όχι στην Ελλάδα; Αυτό το είναι το ερώτημά μου!»